Vad är Congas?

Congas är trummor som har sitt ursprung i Afrika men är nu mest identifieras med musik från Latinamerika och Karibien. De tidigaste Congas var gjorda av trä och stod ganska lång, 3-4 meter (. 91-1. 22 m) i höjd. Den drumheads täcktes djur dölja. De har en cylindrisk tår droppe form, och ofta spelas i par. Congas viss likhet med andra slagverksinstrument, t. ex. pukor, eftersom drumheads kan anpassas genom att dra åt huvudet, vanligen i perfekt fjärdedelar, men detta kan variera. Som congas finns i olika storlekar, det finns vissa skillnader i namn fäst vid dem, och viss oenighet om vad varje storlek ska kallas. Den minsta storleken, som kommer i set om två, tre eller fyra, kan bäras över axeln och kallas Ricardo. Från minsta till största, vanligtvis mätt i diameter trumskinn, Congas kan också heta requintos, quintos, congas, Tumbas och supertumbas. Generellt, vid mer än en conga är hopkopplade, är de samma storlek.

De flesta conga spelare är skickliga slagverkare, och i Latinamerika kan de kallas congueros om de specialiserar sig på conga bara. Även ett bra slagverkare måste behärska de olika sätten att spela dessa trummor, som träffas med händerna, snarare än med någon typ av trumpinnar. Det sätt på huvudet träffas betydligt förändringar ljud produceras. Slå med handflatan ger en djup bas ljud, och en mängd finger strejker eller vidrör kommer alla fram olika ljud. Dessutom, där du träffar trumskinn kan påverka vad som är hörd, och några träffar på mitten eller på sidan av huvudet används för att skapa olika effekter. Du hittar congas används i en stor variation av latinamerikansk musik, och musik från Karibien, och du får höra deras olika slag i samba, salsa, rumba, mambo, och många andra musikstilar. Ibland trummor spelas som en del av slagverk band, och vid andra tillfällen, är de en nödvändig del av slagverk i mycket större band. Congas kan användas solo för dramatisk effekt som de är i musikalen Hair , eller de kan ge underbart full percussion ljud när den kombineras med andra musikinstrument.

Även congas var en gång enbart av trä och dölja, det finns nu glasfiber typer med huvuden som gjorts i en mängd olika syntetmaterial. Kvalitet trummor kan vara dyra att köpa, och som med de flesta trummor, huvuden behöver bytas med jämna mellanrum. Genomsnittliga priset för en enda conga kan variera allt från $ 80 till över $ 500 US dollar (USD).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.