Vad är Comi-Con?

Varje sommar serietidning fläktar och proffs samlas i San Diego Comic-Con International, en fyra dagars serietidning och popkultur mässa. En av de största fan konventioner i världen, är det San Diego Comic-Con internationellt känd som en stor händelse för industrin nätverk. Den första San Diego Comic-Con hölls 1970 i källaren i US Grant hotell och drog uppskattningsvis 300 personer. "The Con" ägde senare rum på El Cortez Hotel, innan de så småningom flyttar till San Diego Convention Center, där det finns bevarat i dag. När den här artikeln skrevs, Comic-Con 2006 nyligen tog kakan som den största San Diego Comic-Con någonsin, med ett deltagande av över 100. 000 människor.

Under de första åren, Comic-Con var bara känt som ett evenemang för die-hard fans comic book och dem i serierna branschen. Men under årens lopp har det förgrenade sig till att omfatta alla typer av popup-fenomen kultur, från fristående film till fantasy konstverk. Comic-Con har nu paneler, seminarier och workshops med yrkesmän, liksom en oberoende filmfestival och förhandsvisningar av kommande studio filmer.

För fans av serietidningar och andra små-kultur konst och litteratur, Comic-Con är ett bra ställe att ta kontakt med kändisar. I "konstnärernas Alley" på con, kan fans träffas favorit konstnärer och författare och få autografer eller på plats skisser. Dessutom kan fans och branschfolk roa sig under kvällen på flera industri parter, prisutdelningar och den världsberömda Masquerade Ball.

Fans vill delta Comic-Con kan köpa antingen en hel fyra-dagars kort eller en en-dagars kort. Även om märket är bra för alla dagtid händelser, är det fortfarande viktigt att komma tidigt, eftersom knappar inte garantera närvaro bör konventionen centrum fylla upp. Dessutom utställare och professionella märken finns att köpa från återförsäljare och industri, samt märken press för medlemmar i medierna.

Sedan dess magra början i 1970, San Diego Comic-Con International har blivit allt populärare, stelnar San Diegos plats på kartan som en viktig knutpunkt för kulturella och konstnärliga expansion. Även om San Diego Comic-Con är den största konventet i sitt slag i landet, finns det andra nackdelar värt att kolla för hängivna fans. Välkända och framgångsrika konventioner också äga rum i Boston, New York och Baltimore, för att nämna några.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.