Vad är Collage?

Collage, från det franska ordet coller , att hålla, är en visuell konst som åstadkoms genom limning objekt till ett centralt stöd. Tvådimensionella collage gjort med fotografier, band och bitar av tidningar och tidskrifter är en gemensam inkarnation av formuläret. Strukturella collage gjorda av funna objekt som trä och figurer är inte ovanligt. Det material som används i ett kollegium kan vara både original och lånas, och mediet begränsas bara av fantasin hos konstnären. kan rötter collage hittas så långt tillbaka som den 10: e århundradet, när kalligrafi i Japan börjar limning papperslappar till sina verk. I 13-talets Europa uppstod idén om att tillämpa bladguld och ädelstenar till religiös konst, och en bredare uppfattning om kollaget började spridas bland konstnärer. Mosaik, ett bruk som omfattar montering ihop många små bitar av tegel att bilda ett mönster, är också en form av collage, och den har blivit allmänt praktiseras i Mellanöstern och Medelhavsområdet under flera århundraden.

Vanligtvis en collage innehåller mixed media. Konstnären kan till exempel att använda klipp från tidningar skapa en bas bild, men sedan skriva eller måla över delar av det färdiga arbetet. Konstnären kan också välja att göra kollage mer dynamiska genom att lägga taktila element såsom tyg, band, texturerat papper eller andra föremål som syftar till att göra kollage mer visuellt intressant. Den färdiga kollage är ofta försedd med en lim behandling så att de element som inte lossnar. När du arbetar med mer tredimensionella upphittade föremål, kanske ett kollage behålla den traditionella formen av ett konstverk monterade på en fast underlag, eller det kan förvandlas till ett diorama eller skulptur. Gemensamma inslag i denna typ av collage, förutom trä, är bitar av glas, keramik, metall, figurer, torkade blommor, och allt konstnären kan föreställa sig. Dessa typer av collage kan vara mer sårbara på grund av utskjutande delar, och de är oftast starkt säkras med stark självhäftande produkter.

Collage används också i mer sammanhängande sätt. Konstnärer som Picasso, till exempel ingår idén om kollaget i sitt måleri. Picassos målningar saknar strukturell uppdelning som skapats genom limning punkter ned jämfört med föregående kvartal, men de behåller unikt osammanhängande utseende collage. Vissa artister skapar också foto montage, en form av collage, med en serie av små fotografier för att skapa en större bild.

Många barn experiment med collage på konst klass, och några senare fortsätta att utöva medium som en karriär. Vissa museer har särskilt fint exempel på collage på displayen, liksom större gallerier. Tillsammans med en rad andra medier, collage kan användas för att uttrycka den stora variationen av mänsklig erfarenhet, eller helt enkelt att skapa ett handgjort kort, beroende på avsikten med konstnären.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.