Vad är Caroling?

När man sjunger julsånger tillsammans som en grupp, kallas detta caroling. Många människor runt om i världen bedriver caroling under semesterperioden, inklusive personer som inte nödvändigtvis är religiöst hängiven. I vissa samhällen, människor behålla traditionen att resa i grupp för att sjunga julsånger för människor i deras hem. En caroling part kan vara ett roligt sätt att fira semester med vänner och släktingar, och det är relativt lätt att ordna.

julsånger kommer från franska caroles , sekulära sånger som var avsedda att åtfölja danser på 1100-talet. Under senare delen av 1300-talet, sjöng människor dessa sånger på danser och sammankomster, och många caroles var ganska komplex, med flera harmonier del och sjunger på den runda, som betonade counterpoints mellan rösterna från olika sångare. Med tiden började många av dessa låtar för att utveckla religiösa eller teman semester, och julsång föddes.

Många julsånger inte nödvändigtvis religiösa, och de syftar till att fira säsongen mer än en specifik semester . Teman i Carols inkluderar ofta isen, varma drycker och gemenskap, med mer religiösa julsånger referering Kristi födelse och omgivande religiösa evenemang. De melodier för många av dessa julsånger är gamla, medan de orden kan ha ändrats, har människor sjungit dessa sånger för hundratals år. När sjungit i harmoni, kan julsånger också vara väldigt vackert.

Normalt är julsånger upplyftande lovsång och glädje, och caroling är tänkt att främja lycka, god vilja och vänskap. I ett privat hem, är caroling vanligen åtföljd med olika semester behandlar gillar cookies, kryddad cider, kakao, ägg nog, och andra säsongsbetonade favoriter. Carolers tenderar att gå samman oavsett skicklighet, även människor med mindre sångförmåga kan bli föremål för godmodig Ribbing från mängden.

Carolers kan också samla som en grupp och resor från hus till hus. För människor som är bundna till hemmet, kan caroling vara mycket uppskattat, eftersom det ger lite av semestersäsongen till dem. Beroende på organisation gör caroling får carolers utför också välgörenhet korgar och små presenter för människor i nöd, och vissa människor kan erbjuda varma drycker eller behandlas på carolers när de besöker. För folk som ogillar julsånger, här charmiga tradition är obehagligt, men ändå oftast carolers kan motverkas genom att lämna veranda belysningen eller hålla framför ett hus mörk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.