Vad är Canvas?

Canvas är en tuskaft tyg består av bomull, lin, jute, bomull, hampa, eller-i dag, när duken har blivit ett samlingsnamn för tunga, tätt vävt tyg-polyester. Canvas är tung och kompakt och har program för att göra tält, segel, presenningar, markiser, möbeltyger, paraplyer, överdelar sko, präglade väggbeklädnad som utgör ett underlag för färg och förgyllning, och backar. Dessutom tjänar duk som ett stöd för oljemålning, och är namnet för mesh tyg som broderi och needlepoint görs. En "duk" papper för bläckstråleskrivare har även tagits fram.

Canvas tyg. Canvas används i applikationer där en tjock, seg, är slitstarkt material krävs. Duck , från det nederländska ordet doek , som syftade ursprungligen på en viss typ av linne duk som används till kläder för sjömän-till exempel sina vita byxor-nu används i en val av canvas, inklusive armé anka , markis anka , transportband anka , båt anka , platt anka , slang anka , linne anka , antal anka , ounce anka , segel anka , sko anka , tält anka och andra.

Canvas kan erhållas obehandlade eller med antingen flamhämmande behandling, vattentät behandling, eller båda. Förutom namnet på den speciella typ av tyg, om det finns ett, och behandlingen, duk identifieras genom sin vikt i gram per kvadratmeter och två betygssystem bygger på vikten av en bit av anka 36 av 22 inches (cirka 92 med 56 cm). Det första systemet för tyg som väger mindre än 19 gram (ca 54 decagrams) per kvadratmeter (91,4 kvadrat cm), löper från 1 till 12, men den högsta tre udda nummer används inte längre, så de numrerade ankor graderna är 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10 och 12, som växer successivt lägre vikt. Tillskärning av tyg som väger 19 eller fler gram per kvadratmeter kallas intet anka och kör 1 /0 till 6 /0, med det största antal som motsvarar 24 uns (ca 68 decagrams) för åtgärd av anka .

Artist's Canvas. Artist's duk är material av bomull, linne, eller syntetisk fiber som är sträckt på trästomme och användas som stöd för målningar. Det kallas ibland kit-cat duk . Endast loomstate duk , speciellt sträckte under vävningen processen används som konstnärens duk.

Valet av segelduk typ beror på flera faktorer. Vikten av arkivering kommer att bestämma sammansättningen av duken, vare sig det linne, bomull, blandning, eller syntetiska. Storleken på den färdiga målningen kommer att styra valet av en lämplig duk vikt och fiber. Oavsett olja eller akrylfärg kommer att användas också bidrar till valet av fiber och primer. Den typ av tekniker färg som ska användas kommer att bidra till att avgöra det bästa valet för ytstruktur.

Needlework Canvas. Canvas val är väsentlig för en framgångsrik needlepoint projekt. Viktiga aspekter att beakta är fiber, spårvidd, fritt från kvistar och nedskärningar, och vilken typ av duk. Duken är dimensionerade efter antalet maskor per tum (2,54 cm). Det finns två huvudtyper av segelduk. Mono , eller enda tråd , är en duk, den andra är dubbel tråd , eller Penelope , duk. Plain mono, även kallad även väva , är lösare med mer att ge. Den har samma horisontella och vertikala trådar. Interlock mono , å andra sidan, är mer stabil, eftersom den har två vertikala trådar som griper in i varandra med sin enda övergripande trådar.

Penelope eller dubbel tråd duk, som ni kanske tror, har två trådar i båda riktningarna. Den dubbla maska inte bara stärker duken, men tillåter även maskor i olika storlekar att utarbetas. Annan specialitet duk typer, t. ex. plast duk för objekt som kräver hård förstärkning, finns också tillgängliga. Dessutom innehåller duk för andra hantverk Aida , eller Ada , duk och Hardanger duk för broderi och spärr krok duk för mattan-making.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.