Vad är Calligraphy?

Kalligrafi är konsten att skriva manus på ett sådant sätt att uttrycka skönheten i det som skrivs i bildandet av bokstäverna själva.

Calligraphy fordringar antika rötter i det inspelade första uttrycksformer: det grottmålningar av våra förfäder några 25,000-30,000 år sedan. Småningom denna form av bilder kommunikation blev stiliserade omkring 3500 f. Kr. med utvecklingen av egyptiska hieroglyfer. Fenicierna följde circa 1000 B. C. med en av de tidigaste alfabet-ett helt annat skriftsystem och att varje symbol representerade ett ljud snarare än en idé eller en bild. Det feniciska alfabetet antas och ändras av många folk, bland grekerna. Romarna tog det grekiska alfabetet och anpassat det efter latin. latin för oss till en början till vad många ser som modern kalligrafi . Det var det språk som den allsmäktiga kyrkor från medeltiden då munkarna var bland de enda skrivkunnig i samhället. En av deras uppgifter var att begå Guds ord på papper, genom ritsning antika texter till pryd volymer som ska läsas av helig elit och kungligheter. Munkarna infunderas skriptet med en blomstrande stil som skulle ge ära till bokstäverna själva som för att göra inskrifterna värdig den heliga ord de förmedlar. Stilen var också ekonomiskt smal att spara dyra papper. Det blev känt som gotiska och var den ursprungliga formen av europeiska kalligrafi som vi tänker på det i dag. I mitten-15th talet tryckpressen rullade ut biblar i gotisk utskrift Förebygga behovet av munkarnas kalligrafi färdigheter. Beautiful PENNFÖRING blev modet bland välutbildade samhälle för personlig korrespondens, formell affärsmässig och sociala inbjudningar. Under renässansen tog rot och blomstrade, det gjorde konst kalligrafi och italienare bidragit med sina egna manus, kursiv . Då, liksom tryckpressen innan, copperplates graverat härmade de nya kursiv stil och ett intresse för kalligrafi gång avtog.

Vid 19th century det platt-edged penna vi förknippar med kalligrafi har blivit ersatt med rund spets pennor, vilket gör det svårt att producera den konstnärliga linjerna som behövs för kalligrafi. Konsten att kalligrafi dött till brittisk konstnär och poet, William Morris (1834-1896), tog ett intresse av Lost Art vackra PENNFÖRING. Mot slutet av sitt liv han återinförde den fasta kanten penna, återuppliva konsten att kalligrafi till sin forna glans.

idag, trots datorer som kan härma alla skript med tydlighet, är kalligrafi fortfarande lever och frodas. Kalligrafi skrån kan hittas runt om i världen, inklusive USA, Kanada, Italien, Storbritannien, Australien och Spanien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.