Vad är Bricolage?

Bricolage är ett ord som används om en samling av föremål, tillsammans med trial and error process att sätta sådana föremål tillsammans. Någon som praxis Bricolage är känd som en bricoleur. Bricolage spelar en viktig roll i en rad områden, från datorprogrammering på musik, och det är en del av det konstnärliga och kulturella uttryck i många kulturer runt om i världen. Du kanske har även inlett en bit bricolage själv, kanske, till exempel, riggade dig en enkel lösning på ett hushåll problem med material som fanns till hands. Detta är en form av bricolage.

Ordet kommer från det franska Bricole , som används för att beskriva en bagatell eller ett udda jobb. Definitionsmässigt innefattar bricolage objekt och färdigheter som är lätt tillgängliga. En berömd bricoleur, MacGyver, kunde utnyttja den vardagliga objekt omkring honom att komma med geniala lösningar, allt från firning verktyg antändningsanordningar. Många anser MacGyver vara en förebild på området, och de kan se upp till honom som en förebild som illustrerar tanken att allting är möjligt med ett skarpt sinne och en schweizisk armékniv. I konsten bricolage handlar vanligtvis om upphittade föremål som kan integreras i musikföreställningar, skulpturer och andra konstnärliga uttryck. Det kan också hänvisa till en blandning av stilar, när ett punkband omtolkas klassisk musik, till exempel, är detta bricolage. Bricolage kan också spela en roll när det gäller konstruktion, många inredningsarkitekter, till exempel att använda bricolage fram innovativa, särskiljande och unika design för deras kunder. Du kan också hitta bricolage i Computer World. Många som arbetar som programmerare, till exempel tala om att spela runt och använder ett trial and error-metoden i sitt arbete, medan ett stort antal webbplatser i form av Bricolage, samla in material från en rad olika källor och presentera den för sina användare. Kroppen av arbetet med dessa platser är ofta ganska omfattande och oerhört varierat, med innehåll från intervjuer med presidentens kandidater till bilder på djur med dumma bildtexter.

En del människor beskriva Bricolage som förmågan att göra konst med allt som är till hands, och förmågan att tänka utanför boxen när det gäller att använda ex. För en vanlig människa, är ett gem bara ett gem. En bricoleur, innehar ett gem en värld av möjligheter som skulpturala stöd, bränning stift, etsning verktyg, och mycket, mycket mer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.