Vad är Backstory?

fiktion, backstory är en karaktärs historia. Det är livet på den karaktär som inträffat före början av berättelsen. Backstory är den grund som en författare känner till hans eller hennes karaktär så nära som ni kanske vet ditt barn, livslång vän eller make. Huvudpersonerna har vanligtvis mycket detaljerade backstories, medan backstories för sekundära egenskaper som kan vara mer generella.

Våra erfarenheter hittills gör oss vilka vi är. De människor vi har känt och händelser som vi har genomgått, gott och ont, forma vår känslomässiga och intellektuella tecken. De bidrar till att definiera våra förmågor, utmaningar och speciellt våra val. Skapa en huvudsaklig fiktiv karaktär som är trovärdigt och övertygande kräver att man ger tecken att en sådan historia-en biografi som omfattar alla större evenemang och inflytande som påverkat karaktär.

Även backstory kan ta så mycket arbete att bygga som själva historien, har det normalt inte förekommer i berättelsen. Istället kan vi se effekterna av backstory genom att titta på tecknet agera och reagera på händelser. Det är mycket lättare för en författare att bygga tomt med huvudpersoner som har fullt utvecklade, eftersom karaktärernas åtgärderna kommer att vara konsekvent inom ramen för deras backstories. En författare kan börja backstory för en viss karaktär med tecknet föräldrar, eller ens förfäder. Var barnet fött utom äktenskapet i en tid då det var tabu? Var tecknet antas? En tvilling? Del av en stor familj? Om ja, var han eller hon den yngsta, äldsta eller mitt barn? Kanske han var i fosterhem, barnhem, eller omvänt, född i royalty. Alla aspekter av social uppfostran komma i backstory, även om var och när barnet föddes, den ekonomiska, sociala och politiska miljön och utbildning, eller brist på sådan.

För att illustrera makt backstory överväga ett tecken som är ett beat polis i en inre stadsdelen idag. Vi kallar honom Officer Williams. Antag att vi tittar Officer Williams avsluta hans patrull bil mitt i natten för att närma sig en grupp unga män i gänget färger, sölig framför en spritbutik. Männen titta på polis närmar sig, en av dem når in i hans jacka för att ta bort något. Det kan vara en pistol eller kanske en mobiltelefon. Ombudet ser, men hur han reagerar?

Svaret finns i hans backstory. Var Officer Williams upp på dessa gator? Vet han dessa unga män? Tror de har samma ras bakgrund? Har han någonsin varit ett offer för gängvåldet? Eller är Officer Williams en fisk ur vattnet på dessa gator? En transplantation från Mellanvästern? Om så är han na? Ve och förtroendefullt, eller fördomsfulla och överdrivet misstänksam? En otalig mängd faktorer spelar in i varje tanke och rörelse i en karaktär, var ridning på hans eller hennes unika backstory. I science fiction där inställningen är ofta huvudpersonen, kanske backstories vara mer generell. Detta gör att läsaren eller publiken att identifiera sig med karaktären högre grad när de färdas genom denna märkliga värld, tar betraktaren med dem. Action hjältar är också i allmänhet mindre utvecklade, som attraktion i genren är själva handlingen kontra karaktärsutveckling. Detta är inte innebära att backstory saknas eller är obetydlig.

Ofta skurkarna också ha begränsat backstory, som inrättats för att helt enkelt folier till huvudpersonen. Slasher filmer ofta har en psykopat på fri fot vars enda riktiga krav blodtörst, en talang för att fly, och en gimmick som skiljer den från andra Slashers. Högt utvecklade skurkar också finns dock, bland annat Delectably galen Dr Hannibal Lecter i lammen tystnar , (baserad på en roman av Thomas Harris), George Lucas's Darth Vader i Star Wars , och JK Rowlings Voldemort av Harry Potter berömmelse.

Backstory är tidskrävande, men är en nödvändig del av att bygga solida tecken som är verklighetstrogna, och ringer trogen publik eller läsare. Backstories kan också skrivas på platser eller inställningar, t. ex. en stad, skola, herrgård, planet eller universum. Ju bättre du känner världen där din berättelse utspelar sig, desto mer äkta blir det att andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.