Vad Locking?

Låsning hette ursprungligen Campbellocking efter sin uppfinnare, Don Campbell. Campbell var en dansare som dök upp på många utställningar i slutet av 1960 och början av 1970-talet, men artister som James Brown, som också används liknande tekniker för att utföra hans musik, kan ha inspirerat honom. Låsning är ofta förknippat med avbrott dansar idag, men det skedde mycket tidigare än många av dagens former av hip hop. Det är fortfarande används regelbundet och till skillnad från vissa versioner av hip hop, kan vara mer ofta utförs av funk och pop än rap. Den grundläggande låsning formen är att hålla en rörelse, vanligen väl samordnat med musik, efter några snabba dansande rörelser. Dansaren fortfarande, efter några sekunder, låst plats, innan de återgår till dans. Dansarna arbetar ofta mycket hårt för att samordna dessa rörelser med musik och plötsligt låser sig, att understryka form, isolering och musik. Så man kan säga i form av dans är mycket musikaliskt känner. Det finns ett antal lås åtgärder som ofta kombineras med popping. Faktum låsning ofta tros ha inspirerat popping. När en pop och lås används isolat dansare en muskel rörelse med en hårt. Föreställ dig att slå en mur, som stannar din rörelse. Popping huvudsak ger en osynlig mur, så det muskel isolering pops eller träffar. Denna rörelse sedan kan låsas, eller frysta i några sekunder, baserat på böjningar av begagnad musik.

några dansare hävdar med eftertryck att pop och lås, men uppstår vid ungefär samma tid i dans historia under 1970-talet , är egentligen två separata blanketter. En pop är mycket mer av en allvarlig dans, medan låsning är roligare, högtidlig och lekfull. Plus, de flesta former av popping består av serier av långlivade organiska föroreningar, den ena efter den andra. Vissa beskriver det som en serie fotografier frysram. Ett lås tenderar att ske via en dans som isolerade stopp i vad annars är en mängd av vätska och ibland frenetiska rörelser. Vissa samman former, medan andra hävdar att de två formerna bör finnas separat.

Det finns ett enormt utbud av lås steg, och många av dem innebär kollapsa kroppen före låsning på plats på ett eller annat sätt. Den dansare framträder sedan ut ur kollapsen i ett lås. Andra funktioner i lås omfatta splittringar, se på James Brown och Prince prestanda för dessa typer av lås steg. Landar på knäna, och innehar olika befattningar, bland annat några ur mime är också vanliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.