Vem är Jimmy Page?

I en värld av rock and roll, kan få andra gitarrister krediteras med revolutionera kapacitet gitarr, och berget ljud i allmänhet, än Jimmy Page. Född och uppvuxen i England, blev Jimmy Page en stapelvara studiomusiker under hela 1960-talet och spelat med en mängd band och musiker som längtade efter en fast, begåvad gitarrist i sin bokföring. Efter sida hade finslipat sina färdigheter som musiker i studion inställningen har lagt grunden till sitt eget musikskapande, den banbrytande rockband, Led Zeppelin.

Från början spelade Jimmy Page med de redan etablerade brittiska rock /psychedelic band, The Yardbirds, samarbetar med den lik av gitarristen Jeff Beck. Bandet hade måttlig framgång men började en snabb nedgång efter Beck lämna bandet. För att hålla turen går, Jimmy Page väckte sångaren Robert Plant, basisten John Paul Jones och trummisen John Bonham ombord. Den nyligen reformerade bandet, enligt Jimmy Page kreativa bly, färdiga att turné och så småningom bytte namn till Led Zeppelin, en etikett som ursprungligen myntats av John Entwistle i The Who.

Med sin nya lineup och en uppsjö av idéer för bandets framtid, tog Jimmy Page kreativa leda på alla efterföljande Led Zeppelin album. En revolutionerande rock and roll musiker, började Page mixtra med nya ljud och elektroniska effekter, t. ex. en omvänd band förseningar som i huvudsak vände tonerna plockade fram gitarren. Även om det är diskutabelt, som uppfann den här tekniken, har Sida, i intervjuer, gjorde anspråk på sin upptäckt och genomförande. En teknik Jimmy Page har inte uppfunnit, men säkert gjorde berömd, var hans praktiken spelar på sin gitarr med en violin bow, vilket skapat ett unikt sound inte allmänt hört om rock och registrerar rulla i det förflutna. Han var också känd för att använda en dubbel-hals gitarr, hört om sådana berömda inspelningar som "Stairway to Heaven. " Även om säkert en mycket experimentell musiker, försökte Jimmy Page att skapa ett ljud som för samman de delar av redan etablerade genrer som blues hade rock, folkmusik och jazz, och därigenom skapa en solid rock and roll världen inte hört förut. Han lyckades till stor del i detta arbete.

Jimmy Page underskrift ljud härrörde från hans utrustning: en Gibson Les Paul gitarr spelas genom Marshall förstärkning. Han använde olika effekter, t. ex. en wah-pedal, att skapa sin underskrift ljud. För hans double-hals gitarr, som han vanligtvis en Gibson 1275 som hade en kropp som liknar en Gibson SG men med två halsar en en typisk sex-string och den andra en tolv-sträng.

Page inflytande på Led Zeppelin avtog på 70-talet som hans droganvändning började påverka både hans kreativa produktion och hans fysiska och psykiska hälsa. Han hade mindre kreativa bidrag i Led Zeppelin's studio album som han tillbringade mer och mer tid att göra kokain och heroin. 1980, Led Zeppelins trummis John Bonham avled efter en dag och natt intensivkonsumtion, kvävdes av sina spyor medan han sov. Inte långt efter att man sparkade Jimmy Page sin drog problem, men Led Zeppelin redan hade upplösts på grund av Bonham avled. Trots detta stympade slut, fortsatte Jimmy Page att bli känd som en flitig gitarrist och som ett nyskapande musiker, kombinera tekniska framsteg och en grundlig förståelse för genrer för att skapa en revolutionerande ljud i rock and roll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.