Vad cembalo?

En cembalo är ett stränginstrument med klaviatur instrument, skiljer sig från den klavikord och piano med plockade, snarare än slagen, strängar. Ibland namnet harpsichordet används för att hänvisa till spinett och jungfrulig samt cembalo korrekt. Den första kända hänvisning till det dokument dök upp i 1397, och det blev ett viktigt soloinstrument, och det används i kammarmusik, orkestermusik och opera.

eftersom ljudet är tillverkade med en annan mekanism den plockning av plektrum är det inte förvånande att en cembalo's sound är något helt annat än ett piano's. Första kan en cembalo ha två tangentbord och manualer snarare än en, som ett piano gör. För det andra har cembalo en mindre yta, typiskt moderna instrument har fem oktaver från F1 till F6, till pianot sju-plus octave range, A0-C8. Dessutom är cembalo maximala dynamiska mjukare än en piano's-making crescendon, decrescendos och accenter omöjligt och dess toner har väldigt lite sustain.

Om en cembalo har två manualer, den övre manualen kommer att ha två uppsättningar strängar, medan den undre har tre olika strängar. Hållplatser eller register används för att ändra sträng uppsättningar, antingen med hjälp av en spak, knopp, eller fotpedal. En skarv länkar handböckerna, så att spela lägre även engagerar den övre. Den övre manual är försedd med ett spjäll som ändrar ljudkvaliteten när de används, vilket ger ett ljud som en gitarr. Den cembalo var som störst höjder i renässans och barock perioder. Välkända favoriter är Johann Sebastian Bach's Brandenburg Concertos, samt verk av Antonin Vivaldi, Arcangelo Corelli, Fran? Ois Couperin, Henry Purcell, Georg Friedrich Händel, Jean-Philippe Rameau, och Domenico Scarlatti.

Köpa en cembalo siffror i filmen Ripley's Game , medan cembalo är ett av de instrument i ljudspår för The Queen av Alexandre Desplat, John Williams Screaming Woman och Harry Potter och Hemligheternas kammare . Noterade harpsichordists inkluderar Anssi Mattila, Zuzana Růžičková, Wanda Landowska och Trevor Pinnock.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.