Vad är mjuka pastellfärger?

mjuka pastellfärger är färgade ritning stavar, ibland liknar en krita, som innehåller ett pigment och bindemedel för att hålla pastell tillsammans. Med mjuka pasteller är bindningsmedel minimala så att de kan blandas eller utsmetad på en ritning. Ritningar görs med mjuka pastellfärger inte håller väl inte ritningen sedan täcker med ett fastställande agent eller fixativ.

Några former av pasteller existerar. Hard pasteller innehåller en större mängd bindemedel som inte smälter också. De används ofta i kombination med mjuka pastellfärger när konstnären vill göra fina detaljer. Olja pasteller är mjuk, med en något vaxliknande känsla. Dessa är vanligt förekommande i barnens konstverk, eftersom du inte behöver tillämpa ett fixativ till färdig produkt. Barnen älskar dem ofta eftersom de kan smeta eller blanda färger lätt, och finns i ett brett sortiment av färger. Du behöver se till att tvätta händerna noga efter användning av olja pastell eftersom du i slutändan får oljan på väggen eller möbler ytor.

Använda pasteller i konsten diskuterades först av Leonardo da Vinci, och det föreslås att en del tidiga pastell konst inte överleva. För att mjuka pastellfärger eller hård pastellfärger till arbetet på lämpligt sätt och till sist måste de användas på papper eller duk fritt från syror. Det finns speciella papper och dukar formulerade för mjuka pastellfärger ritningar. Några extra verk har producerats med pasteller, som är särskilt gynnat för sina ljusa färger. Mary Cassat's 1910 arbete Sleepy Baby är ett härligt exempel på arbete med mjuka pastellfärger.

Edgar Degas var känd för sina pastell arbete. Det bör noteras att Degas och Cassat var båda ofta kritiseras för att använda färger som var för ljust i sitt arbete eftersom de används mjuka pasteller och hårda pasteller. Tidig konstnärer som arbetade med pastellkritor i 18th century (Degas och Cassat var 19 och tidigt 20. Konstnärer talet) är Rosalba Carriera, Jean Baptiste Simeon Chardin, och Maurice Quentin de la Tour. James McNeill Whistler var också en beundrare av den mjuka pastellfärger medium.

Många företag gör pasteller, några ganska dyrt för professionella konstnärer. Du kan köpa amatör eller "student grade" mjuka pastellfärger om du är intresserad av att utforska mjuka pastellfärger form. Student mjuka pasteller är lite högre i pris än vax kritor, cirka 3-4 US dollar (USD) för en uppsättning av 12, och cirka 5-6 US-dollar för en uppsättning 32-36. Artist kvalitet mjuka pastellfärger kan vara lite mer skrämmande i pris, från cirka 20-100 USD för hela uppsättningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.