Vad är konsthandlare?

Konsthandlare är företagare som underlättar köp och försäljning av konst, vanligtvis genom konstgallerier. De köper sällan konsten själva, men visa det i sina utställningslokaler. När målningar sälja, konsthandlare hantera transaktionen och framåt försäljningspriset, minskat sin provision, till artisten. Konsthandlare tar normalt en provision på allt från twenty-fem till femtio procent av försäljningspriset på ett konstverk. Ju mer prestigefyllda galleriet, desto högre provision de kan befalla, och ju mer konkurrens det kommer att finnas som ska visas i sina utställningslokaler.

Bra konsthandlare kan upptäcka en konstnär och göra dem kända. De kan nästan betraktas som konstnären motsvarigheten till "agent", några populära artister har faktiskt ombud att företräda dem, men de flesta arbetande konstnärer måste få liknande tjänster från gallerier och konsthandlare som visar deras arbete. Vissa konsthandlare kommer att insistera på ett exklusivt avtal med en konstnär, det vill säga att deras galleri vara den enda möjlighet att visa och sälja sina konstverk. Andra kan kräva att en konstnär inte visa verk i ett galleri inom ett visst avstånd.

Konsthandlare kan visa sig ovärderligt för den artist som inte är intresserade av företaget aspekt av marknadsföringen konst. Konsthandlare ofta flockdjur, åtnjuta de sociala aspekterna av konst försäljning, och typiskt är förtrogna med marknaden, trender och priser. De känner till de lokala samlare och vad de vill, njuta av de skapar händelser att föra människor till sitt galleri, och de vet hur man överklagar till media. För konstnärer som har svårt att "tooting sina horn", en relation med en väl ansluten, socialt adept konsthandlare kan vara skillnaden mellan att ha en konst karriär och syssla på fritiden medan du arbetar en "vanliga jobb" att ersätta räkningar.

Konsthandlare specialiserar oftast i en period, en stil eller ett tema, exempelvis "sydvästra konst" eller "wildlife art '. Många konsthandlare är öppna för produktioner av nya artister, eftersom alla vill vara den som upptäcker Nästa New Thing. Innan du skriver ett avtal med ett konstgalleri, en ny artist skulle vara klokt att prata med andra konstnärer galleriet företräder. På grund av fluktuationer på marknaden och den allmänna oron i ekonomin, inte alla konsthandlare är så snabba med att betala artister för deras andel av försäljningen som de borde vara. Låsning i ett avtalsförhållande till en långsam-betalande galleri är en försämring bör undvikas om möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.