Vad är ett dragspel?

Ett dragspel är en typ av handhållen musikinstrument. Dragspel har gjorts sedan 1700-talet i Europa, och förekommer i folkmusik i flera europeiska nationer. Instrumentet har ett mycket distinkt ljud, som vissa lyssnare tycker är mycket obehagligt, medan andra uppskattar den unika auditiv upplevelse att lyssna till ett dragspel. På grund av den karakteristiska sätt på vilket ett dragspel drivs, instrumentet kallas ibland en Squeezebox. kan Roten till dragspel finns i Cheng , en kinesisk instrument som utvecklades för ungefär 5000 år sedan. Explorers till Asien väckte Cheng tillbaka med dem, tillsammans med ett sortiment av andra varor som är unika för Kina. Tyska musiker lekte med instrumentet, producerar igen dragspel av 1700-talet. Flera varianter på instrumentet utvecklades, inklusive flutina och aeoline. I början av 1800-talet, hade ett "dragspel" är patenterad av en tysk uppfinnare. Det är klassificerad som en vind instrument, vilket innebär att ljud som alstras av ett dragspel orsakas av flödet av luft. En typisk dragspel har två tangentbord fäst med en central bälgar. När bälgarna pressas, kraft de luft förbi vassen ligger i själva dragspel, skapa noter och ackord av musik. Tangentborden används för att tillverka speciella noter eller ackord. Dragspel konstruktion och underhåll är fortfarande uppnås till stor del för hand, på grund av de utmärkande sätt på vilket instrument som sätts ihop.

Många dragspelen Diatoniskt, vilket innebär att de producerar olika ljud beroende på om luften håller på att dras in bälgen eller trycks ut. Andra är kromatisk, genererar samma ljud oavsett om åt vilket håll av luftflödet. Alla dragspel har möjlighet att göra kli och lägenheter, samt flera oktaver av anteckningar. Anpassade versioner har tagits fram för att skapa ett specifikt önskat ljud, liksom.

p

Många dragspelen festligt dekorerade, och de instrument som kan gränsa till det granna. Ljudet av dragspel är nära förbunden med folkmusik från Schweiz och Tyskland. Instrumenten kan också finnas i vissa mexikansk musik, tack vare en tysk närvaro i Mexiko som ledde till införandet av dragspel. Många folklig dansband huvudnummer en dragspelare, liksom mariachi band och folk grupper musik. När spelas i kombination med en rad andra instrument kan dragspel vara ganska charmigt, liksom unik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.