Vad är ett block ut?

Ett block utskrift är en bit av tryckt material görs med hjälp av tekniken HANDTRYCK. I HANDTRYCK, skär skrivaren mönstret som ska skrivas in i ett fast block, ungefär som ett frimärke. Ett mönster kan innehålla text eller vara rent visuellt, och blocket kan tillämpas på papper eller textil. HANDTRYCK är en gammal tryckteknik och många exempel på historiska kvarter utskrifter finns i de historiska dokument i Europa och Asien.

Ursprunget till blocket tryckta kan hittas i tätningar rund cylinder som används av den Mesopotamians. Dessa sigill är de första kända exemplen på en fast design på ett element som är avsedd att rullas över en annan faktor, alltså överföra mönstret. Cylinder tätningar gjordes av huggen sten eller lera, men skrivare började byta till trä, eftersom det var lätt att hantera och skära. Träsnitt, även kallad träsnitt, dominerade begynnande förlagsbranschen i hundratals år. Den gravyr är en ättling i kvarteret skriva ut, trots att tekniken för att skapa block som ska skrivas ut är olika.

Många kända artister, såsom Hiroshige, arbetade i blocket tryckta mediet. Block skriver användes också för att producera böcker och annat tryckt material. Skrivare lärde sig snabbt hur man skapar flerfärgad block utskrifter, med block med olika mönster på dem som skulle kunna användas för att överlagra färg. Komplex block för utskrift kan ta veckor att skära till perfektion, och om det fanns ett fel, hela blocket skulle behöva skrotas. Bildhuggarmaskiner behövde ha en bra design bemärkelse, eftersom blocket skrivs i omvänd ordning, vilket innebär att bilden måste lyftas i reserv så att det skrivs ut på rätt sätt. En välgjord block Print är ett fantastiskt konstverk, som representerar timmars arbete och en suverän visuell känsla. P

Flera olika tekniker kan användas för att skapa ett block print. Första är blocket inked med hjälp av en rulle. De ristade områden kommer att visas som vita i slutprodukten, medan den upphöjda delarna kvar kommer att skrivas ut. Blocket kan användas för att stämpla papper, kan skrivaren plats papper på blocket och gnugga den, eller blocket kan monteras i en tryckpress. Varje teknik kommer att producera ett block utskrift av en något annorlunda stil, och om blocket är väl omhändertagna, kan det användas om och om igen.

Det är relativt enkelt att skapa egna block tryck. Arbeta med trä kan vara en utmaning, men linoleum är ett utmärkt alternativ. Många moderna konstnärer producera linoleum utskrifter genom att bortse bitar av linoleum, och de kan lätt göras hemma. Linoleum konstruerade för linoleum nedskärningar finns i många butiker konst leverans, tillsammans med verktyg för att skära den med. Med tillägg av bläck, en vals och papper, är konstnären redo att börja skriva, begränsas endast av fantasin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.