Vad är en harpa gitarr?

harpa gitarr är ett stränginstrument musikinstrument, som mer liknar en anordning som frammanas i sidorna av en Dr. Seuss bok än det liknar någon av sina konventionella samma namn. Ändå delar det kvaliteter både harpa och gitarr.

Harpan gitarr ser ut, i huvudsak, liksom ett utarbetats-upon gitarr. Med en kropp som liknar en ganska stor gitarr, harpa gitarr har en andra hals intill den primära nacken. Den primära halsen är utrustad som en vanlig gitarr har, med sex fretted strängar som är strummed. Andra halsen på harpa gitarr har ytterligare sju strängar. Dessa är unfretted bas strängar, som är plockade i en harpa's are. Utöver dessa finns vanligen ett antal unfretted diskant strängar, vilket också är plockade.

Harp gitarrer kan ha upp till tjugo strängar i olika konstellationer. Dessutom kan halsar variera i struktur och design. Vissa harpa gitarr har två separata halsar, andra har en U-formad ram anslutna i en kurva på toppen. Utformningen av en harpa gitarr kan vara mycket enkelt eller mycket utveckla, beroende på den enskilda instrumentmakare som designat den.

Ordet harpa i "harpa gitarr" inte avser någon särskild likhet i tonen, beck, eller fysisk likhet med den klassiska golv-harpa, utan snarare på kvaliteten på inneha ett visst antal unfretted strängar, som är plockade på samma sätt som en harpa's are.

Harpan gitarr är inte ett nytt instrument. Den hade ett uppsving i popularitet i Europa i slutet av artonhundratalet. På 1890-talet, harpa gitarr gjorde sin väg till den amerikanska stranden, hitta en särskilt mottaglig publik i regionen nordvästra USA. Företag som WJ Dyer och bröder och Gibson mandolin och gitarr Företaget började producera harpa gitarr med stora organ och dubbla halsar. Harp gitarrer skapats av Knutsen familjen under den tiden är uppskattad av moderna samlare för sina vackra hantverk och formgivning av hög kvalitet.

Harpa gitarr, med sina fantastiska figurer, kan verka som futuristiska instrument även i dag, men i verkligheten, föregångare tillbaka århundraden, att luta spelare och klassiska gitarrister som förnyas genom att fästa unfretted bas strängar på att utöka omfattningen av sitt instrument.

Harpan gitarr närvarande upplever en renässans i slag. Videos av musiker som Andy McKee spelar harpa gitarr har dykt upp på Internet, ökad exponering för musik av harpa gitarr och gnistbildning nytt intresse för detta relativt obskyra instrument.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.