Vad är en fransk Horn?

"franskt horn" är både namnet på en BLECKBLÅSINSTRUMENT och namnet på en ORGELREGISTER. Denna artikel fokuserar på BLECKBLÅSINSTRUMENT. Det är endast på engelska att detta instrument kallas "fransk"-på franska, tyska, spanska och italienska till exempel, är det helt enkelt som med språkets ord för horn.

historia franska hornet börjar med herdarnas varning samtal, jakt horn och instrument tillverkade av hornen på djuren. Den moderna horn, som vanligen anses utgöra en av de fyra viktigaste områdena i mässing familjen, är blåsinstrument av metall. Den franska horn används idag är en ventil horn. Den franska horn har fem delar: kroppen, klockan, ventilen systemet, mouthpipe och munstycket. Den högra, som placerats i klockan, inte bara stöder instrument, men har också en roll i att forma ljudet. Handen kan också försegla på klockan för att skapa den effekt som kallas "handstopping. " Mutes läggs också till de franska horn att ändra klang. Den moderna franska horn har vanligen fyra ventiler, men instrument som många som sex kan hittas, och så kallade "single" horn har bara tre ventiler, och lägrade sig i antingen F eller Bb. På fyra ventiler instrument, som kallas "dubbla" horn, den fjärde ventilen växlar instrumentets inställning från Bb till F eller vice versa. Den dubbla horn är den typiska orkestrala horn, men det finns också dubbla diskant horn i alt och sopran uttryck, och triple horn finns också.

allmänhet franska horn delar är skrivna med G-klav och ingen nyckel underskrift. Standard delar för dubbla horn i F och Bb införlivas så att de låter en femtedel lägre än skriftlig. Anmärkningsvärd konserter för franska horn bestod av Georg Telemann, Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Paul Hindemith, Antonio Vivaldi, Richard Straus, och Johann Sebastian Bach. Sonater för horn har skrivits av Ludwig von Beethoven, Hindemith, Sir Michael Tippett, och Francis Poulenc.

franska horn spelare med anmärkning inkluderar Dennis Brain, Louis Fran? OIS Dauprat, Giovanni Punto, flera medlemmar av Lewy familjen, Franz Strauss, Helen Kotas och Philip Farkas Flera personer som har gjort sitt namn i andra yrken spelade horn. Otto Grahm, quarterback för Cleveland Browns, och skådespelaren Samuel L. Jackson båda spelade franska horn i sin ungdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.