Vad är en antihjälte?

hela vår historia har berättare, dramatiker och författare av alla slags vävda sagor om hemska gärningar, tragedier, mod och erövra. I varje fall berättelsen har en huvudperson, som ibland kallas huvudperson . Huvudpersonen är också ofta betecknas som hjälten eller hjältinnan i berättelsen, i synnerhet om egenskaperna besitter en karaktär som är idealiserade eller super-människa i positiva egenskaper. När huvudpersonen är djupt felaktig, dock saknar de egenskaper som vi oftast förknippar med hjältemod, har vi antihjälte .

Heroes ansikte fara för den skull att skydda eller rädda andra med tänkte inte mycket på sig själva. Actionfilmer funktionen ofta en klassisk hjälte eller hjältinna som måste risken för alla slå alla odds och uppnå ett mål som syftar andra lika mycket eller mer än det tjänar hjälte. I många fall hjälte volontärer genom pliktkänsla. Andra gånger kan han eller hon stiger för tillfället då de sätts i en situation som kräver handling. Den anti-hjälten är ofta en motvillig hjälte som inte anser sig kunna uppnå målet. Han kan vara självisk, missbrukare, korrupta, nedstämda eller missnöjda. I slutet av färden antihjälte typiskt förvandlas till en fullständigare, lyckligare eller mer komplett person på grund av den kamp han eller hon uthärdar. I många fall anti-hjälten dör i slutet av berättelsen, trots att övervinna. är exempel på klassiska hjältar sett alla genom tidig westerns, som ingår i skådespelare som slutet John Wayne. En he-man med hyfs, och förutsägbar moralkodex. Keanu Reeves spelar en mer moderniserad klassisk hjälte i Speed, en hotshot polis (Officer Jack Traven) som gick efter bad guy Dennis Hopper (Howard Payne) unflinchingly.

Anti-hjältar är många, från Thelma och Louise , till Lt Ellen Ripley i Alien , till Rocky Balboa av Rocky . TV har också sin del av anti-hjältar, däribland besk Dr Gregory House från Hus , och känslomässigt brutna Meredith av Grey's Anatomy . Men det bästa exemplet på en anti-hjälte är kanske Dexter , det sympatiska blod-sprut expert för Miami PD som också råkar vara en seriemördare . . . men dödar skurkar bara. Här har vi hjälten och skurken rullade in i en övertygande antihjälte paket.

Den moraliska komplexitet antihjälte ger oss anledning att ifrågasätta gränserna för vår egen moraliska integritet. Vår vilja att sträcka oss längre än bekväm gränserna för att se livet ur en synpunkt som kanske är mer lik vår egen på många sätt än den klassiska hjälten som är oklanderligt. Genom djupdykning i den antihjälte vi gräva i vår egen osäkerhet och hoppas att alla våra personliga fel och brister även vi kommer att kunna höja oss över våra utmaningar och slut segrande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.