Vad är en Work Song?

Ett verk sång är en sång om arbete eller en låt som arbetet utförs. Ett verk sång av den första typen kan användas för att fira ett yrke eller en person som arbetar inom yrket eller för att varna människor att svåra arbete villkor eller protestera på något annat sätt. Ett arbete sång av den andra typen används ofta för att hålla takten när flera personer ska utföra en uppgift i rytm. Arbete sånger används i en mängd olika yrken, även inom militären och av sjömän, skogsarbetare och fältarbetare.

Arbete låtar som handlar om arbete eller särskilt arbetstagare eller särskilda händelser inkluderar järnvägen låten "Casey Jones, "som berättar om järnvägen ingenjör som beordrade han brandman hoppa men stannade ombord på sig att bromsa tåget när en krasch var oundviklig, och därigenom sparat alla hans passagerare men förlorade sitt eget liv. Vare baserad på en man eller en myt, "John Henry" är en annan låt som hyllar järnvägen arbetstagaren. "When Johnny Comes Marching Home Again" firar soldaten och uttrycker längtan efter hans återkomst från slagfälten. "Drill, Ye Tarriers, Drill," på andra sidan, riktar uppmärksamheten på arbetsvillkoren för de män som utför sprängningsarbeten arbetet så att järnvägarna skulle kunna fastställas. är den andra typen av arbete sång ibland präglas av samtal och svar, en fram och tillbaka mellan en sång ledare och resten av arbetarna. Detta är sant i det militära, där ett militärt kadens används för att hjälpa soldater röra sig i formation. Det finns standard kadenser med varianter för olika hastigheter, och enskilda borra sergeanter även göra sina egna ord. Ibland orden vänster och höger faktiskt in i texterna, vilket ger ytterligare stöd till soldater som behöver hjälp att hålla jämna steg. Texterna kan vara kritisk, komisk, off-färg, eller hänvisa till situationer och känslor som bedöms vara typisk för militära livet, till exempel hemlängtan.

A sjömanssång eller SHANTY, är en typ av ett verk sång att hålla rytmen. Exempel "Drag Away, Joe", "Blow the Man Down", "Cape Cod Girls" och "South Australia. " I alla dessa exempel finns en vers och en refräng, men versen avbryts efter varje rad med en rad som "Heave bort! Heave away! "I" Cape Cod Girls "-detta är en viktig del av den genre som hjälper till att hålla alla arbetar tillsammans. De olika hastigheter och mönster kommer från de används för olika uppgifter, och shanties kategoriseras efter namn som tyder på detta, såsom långa distanser, korta distanser, i fören, etc. Den shantyman var således en mycket viktig person på ett fartyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.