Vad är en Violoncell?

cello, cello eller för korta, är medlem i strängen familjen, vilket inkluderar violin, viola, cello och kontrabas från högsta till lägsta. Fullständigt namn, cello, är ansvarig för standard poäng förkortning av vinylklorid. för cello personal. Det finns en cello, tillsammans med en viola och två violiner, en stråkkvartett och ett avsnitt av cello, kanske ett tiotal, i stora orkestrar.

Medan violin och viola hålls under hakan , vilande på vänster axel, cello och kontrabas vila på marken, med hals höll på spelarens vänstra sida. Närmare bestämt är det cello hålls mellan spelarna knän, med nacken mot spelarens vänstra axel. Cellon är ett icke-införliva instrument, med sina fyra strängarna stämda i femtedelar på C2, G2, D3, och A3. A-strängen anses vara den första strängen.

Alla fem fingrar, inklusive tummen, används för fingrade på violoncell. Strängarna är pressade med fingrarna på vänster hand för att styra tonhöjd och vibrato, och för att skapa effekter som drillar, tremolo finger, Glissando, flera stopp och portamento. Både naturliga och artificiella övertoner skapas också av fingersättningen. I spela cello, drar till höger eller studsar böja fram och tillbaka över strängarna, beroende på den avsedda effekten, som kan omfatta détaché , martele , spiccato , bow tremolo , staccato och louré -eller plockar strängarna för pizzicato spela. I Col legno spelar-ordet betyder "med trä-träet av fören används mot strängarna. Col legno battuto är en avlyssning av fören på strängarna, col legno tratto sätt att dra virket i båge över strängarna. Som spelare utövar cello bågen, den upstroke, som börjar vid den punkt i bågen, och nedåt, som slutar vid den punkt, har en väsentligt annorlunda ljud. Medan upstroke oftare används på unaccented slår i en bar, har den en tendens att skapa ett crescendo, medan nedåt, används ofta på accent beats, särskilt det första slaget i en bar, tenderar att decrescendo.

är Cellon används som en ensemble instrument, ett soloinstrument, och jazz. Det noteras Cello concertos av Dmitri Shostakovich, Samuel Barber, Sergei Prokofiev, och Benjamin Britten. Några noterade cellister omfatta Mstislav Rostropovich, Pablo Casals, Yo-Yo Ma, Jacqueline du Pré, Mischa Maisky och cellisterna jazz Tristan Honsinger och Abdul Wadud.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.