Vad är en Stämpipa?

En Stämpipa, även stavat pitchpipe, är ett verktyg som används av en ledare eller utövande konstnär att exakt fastställa plats åt en föreställning. Den vanliga standarden är A-440. Även om det är som kan avge ett ljud, antingen när knapparna trycks ner eller när den blåses är Stämpipa inte ett musikinstrument, eftersom det syftar till att göra individuella platser för trimning-inte för att skapa en föreställning.

Två flitiga användare av Stämpipa är ledare för a cappella sjungande grupper-grupper där sångarna utföra ensamma-och pukor spelare. Orkestrar spelar ofta med 3-4 pukor, och det är inte ovanligt att en bit att kräva att pukor vara trimmats i mitten av stycket, med flera barer vila utses för detta ändamål. Den PUKSLAGARE blåser sakta planen på planen röret och retunes den pukor som behövs. För a cappella grupper, ledare eller ledare kommer ofta spela börjar platser för utövande konstnärer på planen röret, vilket ger varje sång del sin början anmärkning. Om pjäsen har flera avdelningar eller rörelser, kan tomterna ges innan den påbörjar varje ny del av pjäsen. Oftare i det förflutna, men som idag finns, en stämgaffel kan användas för detta ändamål av a cappella grupper, med andra platser som är under utarbetande av en gaffel gav. Timpanists, å andra sidan skulle äga en samling stämgafflar, och välja den lämpligaste. En Stämpipa design är en skiva med tomterna märkt på ena sidan och ett litet hål för varje tonhöjd-du hittar den tonhöjd du vill ha och blåsa i Stämpipa, ungefär som en rund munspel. Du kan också köpa en elektronisk Stämpipa, som drivs genom att trycka på knapparna märkta med önskad tonhöjd. Var och en av dessa två typer av Stämpipa finns i två olika tonhöjd intervall, F till F och C till C.

Det finns också tonhöjden ledningar speciellt för gitarr, fiol, banjo, och tenor banjo. Åtminstone vissa av dessa begränsa sina platser till standarden strängen stämningar. Specialarealen gitarr pitch pipe, till exempel, har sex platser vardera med egen lilla mouthpiECE märkta med standarden stämningar för gitarr, enligt följande: 1E 2B 3G 4D 5A 6E


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.