Vad är en Spec Script?

En spec script eller script skriftlig och lämnas in på spekulationer, är ett original, opublicerat manus för att visa upp talanger av en ny författare. Varje dag agenter, producenter, studios och produktionsbolag få kollektivt tusentals oönskade spec script från skribenter runt om i världen i hopp om att bryta sig in på den lukrativa verksamhet manusförfattning. Antalet spec script faktiskt producerat en stor studio under ett visst år är mycket liten, har dock inte den överväldigande odds inte avskräcka dem med drive, passion och talang. är en spec script skrivna utan förväntningar på lön, fungerar som ett visitkort. I vissa fall kan en aspirerande författare kan beundra en viss regissör eller skådespelare, skriva en spec script som förhoppningsvis kommer att tilltala denna person. Nästa steg är att få skriptet till målet, men för någon utan anslutningar, innebär detta förmodligen att få det att en assistent som fungerar som en läsare. Läsarna skanna skript för att se om de har något värde innan de skickas längs eller tillbaka dem till avsändaren. Få ett skript till en assistent är heller ingen liten uppgift, och i många fall författare utan en agent kommer inte att beaktas alls.

Lyckad ombuden får en konstant ström av spec script från okända författare. Läsare anställd av ombud kommer att tjänstgöra som läser igenom "svarta högen" av oönskade skript. Beroende på storleken på den kan det finnas en hierarki av läsare innan skriptet gör det till en agent. Detta gatlopp är nödvändigt för att sålla bort de tusentals dåligt skriftliga inlagor som anländer varje dag. Det finns några saker som en författare kan göra för att förbättra hans eller hennes möjligheter att få en spec script genom läsare och på till agenter, producenter, regissörer eller talang. Anslutningar är alltid hjälpsamma, men ofta en ny författare inte har lyxen att anslutningar. En spec script ska vara ordentligt formaterad så att det ser professionellt. Fancy teckensnitt och omfattar kommer att markera författaren som en novis som inte har gjort sin hemläxa. Det finns flera böcker och webbsidor dedikerade till lämplig filmmanus format.

För detta ändamål slutligt utkast ™ och Movie Maker 2000 ™ är programvaran script formatering program val, med slutligt utkast är den ursprungliga, och Vissa skulle kunna argumentera för mer utbredd val. Det finns också många andra manusförfattande program som formaterar ett manus ordentligt, men om turen att få intresse, kan en begäran kommer att lämna in manuset som ett slutligt utkast eller Movie Maker fil. Manusskrivande programvara inte bara format ordentligt, men gör det också lättare att skriva ett manus som man undviker att använda makron för formatering behov. Manuell formatering är möjlig men blir snabbt tröttsamt.

Manuset ska skrivas på tre hål, £ 20, vitt papper. Alternativt kan du skriva ut på standard papper och används tre hål att placera hål i vänstermarginalen.

Försättsbladet bör ha titel, författare och ombudets namn och kontaktuppgifter, om tillämpligt. Annars författarens kontaktinformation visas. En spec script kan registreras med Writers Guild of America (WGA), och i så fall visas registreringsnummer även här. Inga andra uppgifter skall finnas på omslaget, och följande sida ska vara en sida av manuskriptet. Undvik notering en ensemble av karaktärer, och inte placera scen nummer i skriptet. bör ett spec script vara bunden med två eller tre mässing Brads. Placera den inte i en pärm, mapp eller någon annan form av inhägnad. Den Brads gör det lätt för läsaren eller ombud för att ta bort så att skriptet kan demonteras vid behov. Använd inte tejp, gem eller falsning klämmor. Ett följebrev bör medfölja spec script. Återigen, det finns många böcker och källor på nätet för att lära sig hur man komponerar en riktig följebrev. Det bör vara kort med en kort introduktion och en intrigant en eller två synopsis raden i skriptet. bör ett spec script skickas med en avkastning riktat frankerat kuvert om du vill att skriptet tillbaka. Vissa personer anser att bifoga ett retur kuvert sänder ett meddelande om att författaren räknar skriptet skall avslås, och att det är bättre att i stället att i den medföljande följebrevet att skriptet kan återvinnas (placeras i ett papper papperskorgen). Eftersom det inte är professionellt att skicka ett skrynkligt skript som tidigare har läst och avvisats till ett annat organ, är det förmodligen bättre att låta byrån återvinna den och skriva ut nya exemplar för nya utskick.

ett gammalt ordspråk i Hollywood är att trots de hundratusentals avvisade manus varje år kommer ett bra manus hitta en publik. Format rätt, vara professionell, och skriva en mördare manus, och dina chanser är maximerat till framgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.