Vad är en Screen Test?

En skärm test är en filmad audition, där en aktör har en chans att visa att hans eller hennes lämplighet för en roll i en film eller tv-show. Screen tester används i TV och film industrin audition aktörer för många olika roller, och ibland Screen Tests ta sig till allmänheten, eftersom vissa tycker Screen Tests intressant att titta på. Utformning och innehåll av en skärm prov kan variera kraftigt beroende på filmens skådespelare är auditions för.

Med hjälp av en skärm test kan producenterna se hur en aktör som faktiskt spelar på film, bo och filmade föreställningar är mycket olika. I denna mening är en PROVFILMNING mycket viktigt eftersom en aktör kan ljud och ser bra live, men hemskt om film, och vice versa. Screen test kan också användas för att undersöka kemi mellan olika aktörer innan den beslutar vem som skall kasta, till exempel när det kastar en kärlek intresse för en redan kasta bly, kan skärmen tester användas för att se hur de två ser varandra.

en grundläggande skärm test kommer en aktör ges några rader att spela på film, ibland med hjälp av någon utanför fönstret som läser en annan karaktärs dialog. Han eller hon kan vara given riktning och rekvisita, eller får tolka scenen självständigt. Efter skärmen testet är klart, kan det delas ut bland medlemmarna i produktionsteamet som kan granska den för att avgöra om de gillar skådespelaren, och han eller hon kan kallas tillbaka till en extra skärm prov innan den del som är fast erbjuds .

Efter en del har rösterna Screen Tests förstöras eller arkiveras, beroende på studion. Arkiverade skärm tester är ofta ganska intressant, särskilt när de inslag aktörer som senare blev känd, eftersom de kan ge en fascinerande inblick i tidigare inkarnationer av skådespelarens karriär.

Det är också vanligt att skärmen tester som skall användas under inspelningen för att testa utseendet på garderob, hår och makeup. Dessa skärm tester kallas garderob eller tester smink, och de kan vara mycket viktig, vilket ibland saker som ser bra live är förvånande, oväntade eller oönskade på film. Genom att använda en hår och smink test, till exempel, kan man se hur naturlig en aktör ser ut, eller bestämma om hans eller hennes hårstyling och färgen är rätt för bit. Garderob tester kan användas för att undersöka hur dräkterna ser med olika belysning och apparater.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.