Vad är en Money Shot?

Många Hollywood filmskapare läsa ett manus och leta efter den mest dramatiska eller klimat ögonblick i den föreslagna filmen. Oavsett de kostnader eller tekniska utmaningar att filma en sådan imponerande scen, producenter och regissörer kommer att göra allt som krävs för att få ett skott avslutad. På grund av sin biljettintäkterna betydelse och dyrt set-up, är detta klimat scen ofta betecknas som en pengar shot . Ett pengar skott är inte nödvändigtvis slutscenen i en film, dock. Ibland kan de första tecknen på en film monster eller den första glimt av en rysk ubåt eller dömd lyx liner skulle betraktas som en pengar skott, eftersom det är en scen publiken betalar pengar för att se.

Ursprunget av begreppet Money Shot har sina rötter i en annan typ av film branschen. I Porrindustrin är manliga artister rutinmässigt uppmanats att lämna filmisk bevis på scen äkthet. Vissa aktörer avstå även från sexuell aktivitet i flera dagar för att uppfylla denna skyldighet. Det räcker med att säga att "money shot" i en standard porrfilmsproducent lämnar föga tvivel i publikens ihåg att en verklig sexuell handling ägt rum.

Berättigade filmproduktion företag med framgång har adjungerats detta olyckliga pjäs jargong representera en mycket annorlunda typ av skott. En Money Shot kan vara en av de dyraste scener till filmen, eller det kan vara en kritisk eller central scen som skall uppfylla publikens förväntningar. I Harry Potter-film serie, till exempel, skulle en dramatisk konfrontation mellan den hjältemodiga Harry Potter och hans ärkefiende Lord Voldemort anses vara pengar skott, eftersom fans av bokserien skulle bli besviken om den scenen saknade tillräckligt med åtgärder eller starka visuella effekter. Pengarna sköt någon film skulle bli en publik diskutera på väg ut ur en biosalong, och den som de skulle rekommendera framtida publik.

Det skulle inte vara ovanligt för moderna regissörer och producenter att omfatta flera pengar skott under en två eller tre timmars film. Ibland blotta oändlighet och bekostnad av en Money Shot kräver kraftiga budgetnedskärningar på andra avdelningar. Det är därför många action /äventyr filmer eller episka science fiction-filmer bara har ett fåtal A-lista aktörer i deras kastar. De pengar som skulle ha normalt gått in i en igenkännbar aktör lön är istället funneled till kostnaden för filmens avgörande pengar skott. Fotografering med en relativt okänd rösterna eller begränsa dyr plats skott kan ofta ge tillräckligt med pengar för filmskapare att ställa upp och utföra en detaljerad "Money Shot" eller två. Ibland kan en regissör kommer endast ha en möjlighet att komma till skott rätt, så mycket tid och pengar behövs för att kontrollera att alla prep arbetet utförs korrekt och skottet går i lås.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.