Vad är en Ink Blotter?

En bläck läskpapper är en anordning som är utformad för att plocka upp extra bläck på ett handskrivet dokument med målet att förhindra cellprov och blödningar. Ink blotters var allestädes närvarande genom mitten av 20th Century, när människor började använda kulspetspennor, skrivmaskiner och slutligen persondatorer för att generera skriftligt material, snarare än traditionella gåspenna pennor. Men det finns fortfarande några användningsområden för bläck blotters, och en del konst och skrivmaterial butiker utbud säljer bläck blotters för kunder som använder dem.

Normalt är en bläck läskpapper tillverkad av en böjd block av metall, trä, ben, eller plast. Ytan är framtagna för att absorbera bläcket direkt med hjälp av ett material som filt, eller med en bit läskpapper, som kan fästas på bläck läskpapper med specialverktyg klipp. Toppen av bläck läskpapper har ett handtag som kan uppfattas att manipulera det och läskpapper är ofta utformade för att passa in i ett ärende för att hålla ett skrivbord snyggt och för att förhindra att bläcket läskpapper från att rulla runt när den inte används.

vill använda en bläck läskpapper, en författare skulle avsluta ett dokument, plocka upp bläck läskpapper, och rulla den försiktigt över ytan av dokumentet. Rullningsrörelse skulle tillåta bläcket läskpapper för att plocka upp överskott bläck utan att bläcket smetas ut under blotting processen, så länge användaren hävt bläck läskpapper rent i slutet av en rulle. Det kan ta flera övergår till att omfatta hela dokumentet, varvid det vanligtvis är säkert att röra utan rädsla för kladd. för författare, hade bläcket läskpapper en mycket positiv utveckling. Innan utvecklingen av läskpapper, hade absorberande material som sand som sprids ut på papper, eller lösa ark läskpapper måste tillämpas med försiktighet till färdigt dokument. Använda en hel ark läskpapper kan leda till blödningar och cellprov, som skulle se ful och tvingar författaren att börja om igen. Bläcket läskblock gjorde blotting processen mycket effektivare.

Personer som arbetar med traditionella gåspenna pennor fortfarande använda bläck blotters för sitt ursprungliga ändamål. Dessa redskap kan också vara användbart för analys tuschteckningar, akvareller, och andra konstverk med våta media, vilket är anledningen till många konst leverera butiker bära dem. En del människor samlar även vintage bläck blotters, betrakta dem som intressanta minnen av en svunnen tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.