Vad är en Hula kjol?

En traditionell hula kjol kallas pa'u och är en inslagen kjol. Det är ofta tillverkad av rafia, vilket är lång palm fibrerna vävs samman. Den hula kjol gjord av Raffia är ofta bundna och därmed har en tätslutande kvalitet. De enskilda rafia delarna är både tjock och styv så kjolen står ut något från kroppen. Det är vanligen knä längd eller längre.

Idag kan man hitta en billig hula kjol gjorda av imitation Raffia. Fibrerna tenderar att vara lite mjukare, så att kjolen ligger platt. Detta är ett bra alternativ för ett tema Hawaii part för en Hawaii kostym. Men om man går för den traditionella hula utseende, är den verkliga rafia hula kjol inte särskilt dyr. Ofta kan man köpa en för cirka 20-25 US-dollar (USD) beroende på midjemått. Det bör påpekas att en traditionell hula kjol ensam väcker inte gamla traditioner Hula. Kvinnor som dansar den ceremoniella Kahiko hula 100 år sedan skulle ha burit kjol rafia hula och ingenting annat. För den som vill kopiera ett sådant utseende, är det kanske bäst att föra en mer modernt utseende, som omfattar kokos bra, eller en enkel skjorta. Detta är inte precis traditionell, men är mer i linje med konventionella beteende. Det vore ett misstag att anta att hula kjol är alltid en gjord av Raffia. Faktum är att många moderna hula danser görs i enkel bomull Hawaiian kjolar eller klänningar. Raffia tenderar att dölja höft rörelser hula, så moderna hula kan vara mer sensuell i kjolar att klamra mer tätt mot kroppen. Alternativt kan det helt enkelt vara mer bekvämt att dansa i bomull än i Raffia.

Om man planerar att ta en hula klass och kan inte få tillgång till en Hula kjol överväga en löst rinnande svepande kjol om man har en. Varje kjol är i huvudsak acceptabelt när man är en individ. Kommer dock mer skickliga dansare vill kjolen rafia hula och andra Hawaiian kjolar för föreställningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.