Vad är en Euphonium?

En ättling till hornet liksom Mellofon är eufonium en av de större medlem i tuban grupp av mässing familj av instrument. Övriga medlemmar i tuban gruppen är baryton, sousaphone och tuba själv.

Liksom tuba, den orkestrala baryton horn, och alt eller tenor horn-det är förvirrande, kallas av både namn-klockan av den moderna Euphonium pekar uppåt. Men det var inte alltid fallet. Från 1880-talet till 1960-talet, en dubbel-belled eufonium gjordes för att försöka fånga attributen för både trombon och eufonium i ett instrument. I vissa av dessa hybrider båda klockor är vinklade mellan upprätt och framåt. I andra, en klocka pekar uppåt och en poäng framåt.

Av alla instrument i tuba gruppen ser eufonium mest som en baryton horn, och faktum är, instrumenten är påfallande lika. Båda instrumenten är i Bb, och de har ett liknande utbud. Båda används vanligen i band, men mer sällan i orkestermusik. Varje instrument är ofta ersätter den andra. Det faktiskt har funnits en viss förvirring kring kompositörers avsikter när det gäller vilka instrument som ska spelas, både på grund av hur ofta substitution och eftersom eufonium kallas också Tenor tuba på engelska. och kallas Baryton på tyska och baritono på italienska.

Men det baryton och eufonium skiljer sig i vissa viktiga avseenden. Förutom ett annat antal ventiler-den eufonium vanligtvis har fyra, medan baryton har tre-variationer i bar och klockan är de främsta skillnaderna, med följden att ljudet från baryton är "ljusare", medan Ljudet av eufonium beskrivs som "mörkare. " Skillnaden i antalet ventiler innebär att greppet är annorlunda också. Dessutom finns det ett antal mässing kvartetter att ange två Glasstrutar, horn eller Althorn, och Euphonium.

Kanske också relateras till skillnaden i ljud, det finns mer orkestrala repertoar för eufonium, men i vissa fall är ett fall av traditionell substitution snarare än kompositörens ursprungliga utseende. Idag är eufonium karaktäristiskt hörs i solo i "Bydlo" i Maurice Ravel arrangemang av Modest Musorgsky s Tavlor på en utställning , i "Mars" i Gustav Holst arbete Planets , Sjostakovitjs The Golden Age , och i Richard Strauss ' Don Quijote . Allen Lagercrantz's Diran är för eufonium och stråkorkester. Vissa bitar som tydligt har skrivits för eufonium innehålla ett antal verk av Havergal Brian.

Pieces for solo eufonium och band är vanliga. Exempel Euphonium Concertos för eufonium och blåsorkester av Joseph Horovitz, Derek Bourgeois, John Golland, och Philip Sparke, liksom Bourgeois Euphoria för Euphonium och Brass Band . Philip Sparke har också skrivit Fantasy for Euphonium . Noterade Eufonium spelare omfatta Simone Mantia (1873-1951) och hans lärare, Joseph Raffayola. Contemporary spelare inkluderar Wendy Picton, Nick Childs, och Steven Mead.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.