Vad är discomusik?

Disco musik är en blandning av soul musik och funk, satt till 4 /4 tid synkoperade rytm, vilket gör den lätt dansant. I mitten av 1970-talet blev det musik att lyssna på, och som oftast spelas på diskotek, eller diskotek. Nya former av dans, många av dem bygger på stilar sällskapsdans var anpassade till discomusik, och för en stund, sveptes större delen av västvärlden upp i samma stil.

Disco musik hade en frodig orkestrala ljud och grupper som ingår ofta flera sångare, den traditionella bas, trummor och gitarr, och mycket syntetiserade ljud. Full horn sektioner och sektioner snöre var inte ovanligt i många band, eftersom syntar var fortfarande i sin linda och det fanns inte mycket i vägen för provtagning syntar som så småningom skulle dominera musik av 1980-talet. Sång var en viktig aspekt, med sång spår föremål för tung efterklang. kan Några artister sägas ha dominerat disco eran. The Bee Gees var en mycket populär grupp, som innehöll sjungande trio Maurice, Robin och Barry Gibb. Inte nog med att de spela in flera platina poster, men de skrev flera låtar till andra artister. Deras popularitet har ökat kraftigt från 1977 års film Saturday Night Fever som firade disco rörelse och hamnade producerar näst mest sålda movie soundtrack genom tiderna.

Andra disco artister, mer kända för sina disco musik än någon annan stil omfatta Donna Summers och Barry White, och band som Earth, Wind and Fire och ABBA. Disco musik kännetecknas av många musiker från andra genrer hoppa på disco bandwagon att producera hits. Som discomusik växte i popularitet, mycket konstnärer, antingen från soul, pop eller samtida musik tradition inspelade träffar discomusik. Rod Stewart's "Do Ya Think I'm Sexy" är ett bra exempel på en musiker i rock-n-roll genre som hade en enorm discomusik hit. Andra kända konstnärer att producera discomusik omfatta Carly Simon, Barry Manilow, Paul McCartney, Frank Sinatra, Barbara Streisand, Michael Jackson, och Eartha Kitt.

discomusik förblev populär fram till slutet av 1970-talet när människor började hålla anti-rallyn disco. Mängden airplay ägnas åt discomusik, och destruktiva karaktär disco livsstil, särskilt på öst-och västkusten tog sin tribut på många musiker. Hedonistiska dansklubbar som New Yorks Studio 54 kritiserades kraftigt på grund av lättillgänglig och tydlig användning av droger och sexuell aktivitet. Så småningom gav discomusik väg till flera olika former av musik på 1980-talet, inklusive den nya vågrörelse, och många lättare rockband som Journey, XYZ och rören.

Disco satt sin prägel på musiken att följa, särskilt i powerballad sång i rockband och mycket syntetiserade musik av New Wave-rörelse. Ändå fanns det en återgång till mer elementärt musik med färre musiker. Band som The Police, U2, och artister som Bruce Springsteen och John Cougar Mellencamp skulle bli populärt att använda traditionell rock ensembler av bas, gitarr och trummor med bara ljus beroende av syntar. Ett par av de stora disco musik, bland annat följande:

 • The Bee Gees-"Jive Talkin", "du borde Dancin" och "Stayin 'Alive . "
 • Donna Summers," Bad Girls, "" Last Dance "och" MacArthur Park. "
 • Amii Stewart-" Knock on Wood "
 • Gloria Gaynor-" I Will Survive "
 • Earth, Wind and Fire-" September "
 • KC the Sunshine Band-" That's the Way (I Like It), inte "och" (Shake Shake Shake) Shake Your Booty "
 • Thelma Houston ---" Don't Leave Me This Way "


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.