Vad är akrylfärg?

Akrylfärg består av pigment avbrytas i en akrylpolymerer emulsion. Med andra ord är färgen hänger i en blandning av olika kemikalier som skapar en tjock pasta. Akrylfärg i huvudsak plast färger. Färgen kan köpas i antingen ett tjockt eller tunt format. Akrylfärg är snabbtorkande, vilket gör den perfekt för konstnärer som vill arbeta snabbt.

Först på 1950-talet, akrylfärg är nyare i konstvärlden än de flesta andra typer av färg. Dessa tidiga färger gjordes från en mineral ande blandning. Det såldes av Bocour Artist Färger och namngivna Magna. Akrylfärg blev tillgängliga i sin moderna form under 1960-talet, ursprungligen sålts av Liquitex. Det finns många sätt att köpa akrylfärg. Hög kvalitet, professionell nivå färg finns i tuber. Denna färg är tjockare än de flesta andra sorter. Akrylfärg finns även i små plastkrukor, som vardera innehåller några gram av produkten. För skolor och organisationer som behöver en hel del färg på en gång, finns det tillgängligt i plast kannor. Eftersom akrylfärg inte kräver starkt luktande kemikalier för andra typer av färg, de är perfekta för studenter att använda.

Akrylfärg har flera unika egenskaper som skiljer det från andra färg medier. Det kan bli tjock, så att konstnären att skapa oljemålning liknande effekter. Hjälp av olika tillsatser, kan akrylfärg också tunnats ut tills de efterlikna utseendet för vattenfärg. Den färdiga färgen kan antingen vara hög glans, eller har en matt finish. Akryl har förmåga att knyta an till flera olika ytor genom att blanda in tillsatser. Dessa tillsatser har ett antal olika produkter som finns tillgängliga för att ändra egenskaperna för akrylfärg. De har förmågan att göra färgen tjockare, thinner eller långsammare torkning. Tillsatser kan ändra genomsynlighetsnivån färgen. Andra tillsatser ändra hur färgen ser ut, eller vad det kan tillämpas på. Vatten kan också läggas till akrylfärg, upp till 30%, för att tunna ut för en mjukare look. Lägga mer vatten än vad som kan göra att färgen oanvändbar. Det finns ett par viktiga saker att komma ihåg när du använder akrylfärg. Den första är att eftersom det torkar snabbt, kan det vara svårt att blanda nya färger i färg som har suttit på duken för mer än ett par minuter. En annan sak att komma ihåg är att städa upp alla utsläpp så snart de uppstår för att förhindra färgning av ytor på din arbetsplats.

På grund av dess anpassningsbara art, akrylfärg kan också användas för mer än duk målningar. Keramik och glas kan målas med specialitet akrylfärg. Färgen är fin i diskmaskinen, men är inte säker att äta från. Använd det för dekorativa bitar bara. Specialty akrylfärg är också tillgängliga för tyger, att dekorera kläder. Exteriör akrylfärg är tillgänglig för hem och trädgård användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.