Vad är Trance Musik?

som en musikalisk genre som tillkom under den senare delen av 20th Century, är trance musik en konstform som mycket bygger på användning av elektronisk utrustning och ett visst tempo intervall för att skapa ett musikaliskt arrangemang vilka anses ha något hypnotiska egenskaper. Trance anses allmänt vara en form av elektronisk musik som har påverkats av andra elektroniska genrer som house, techno och ambient musik. är exakta ursprung trance musik brukar härledas till slutet av 1980-talet, där den första kompositioner anses vara trance karaktär framgick av acid house rörelsen i Storbritannien. Den nya kompositioner ingår slå intervall som fanns i intervallet 130 till 160 slag per minut, och engagerade upprepningar kedjor av melodier som var kopplade till en rad crescendon och haverier. Medan de flesta av de tidigaste exemplen på trance musik bidrog till natur, sång snart kom att ingå i systemet också.

Under 1990-talet, trance musik blev en del av klubbens scenen i ett antal län runt om i Europa, särskilt i Tyskland. Popularitet i genren i Frankfurt var så att det finns många musikaliska experter som spåra ursprunget till trance musik med sång till den staden. Mönstret för sång tog vanligtvis håller på att något upplyftande i naturen, snarare än ta itu med sociala frågor eller fokuseras på repliker som tenderade att fokusera på negativa emotionella frågor, såsom brutna hjärtan.

Trance erbjuds ett alternativ till techno och house musik av ERA, eftersom genren ansågs vara en musikstil som var avsedd att hjälpa återuppliva människor, snarare än att vara ett instrument för att vidmakthålla stereotypa eller främja politiska dagordningar. Sedan början av det 21-talet, har trance musik fångat publiken på global basis, med skivbolag, klubbar och butiker radio runt om i världen.

Idag är det allmänt positiva attityd trance musik en positiv musik form som lockar många fans. Den musikaliska kompositioner tillverkas ofta med en kombination av traditionella instrument som används tillsammans med en musikalisk synthesizer. Många av de mest populära artisterna trance musik idag har tenderat att strukturera inspelningarna så att ljudet har mer gemensamt med mer mainstream pop, vilket har bidragit till trance musik att bli mer tillgängliga för allmänheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.