Vad är Trade Beads?

Trade pärlor är pärlor av europeiskt ursprung historiskt använts i handeln, främst i Afrika. Du kan också höra handel pärlor kallad afrikansk handel pärlor eller pärlor slav med hänvisning till den kontinent där de användes oftast, och en punkt handel pärlor utbyttes ofta för. Förutom att användas i Afrika, handel pärlor användes även i Sydamerika och delar av Sydostasien för handeln med ett brett utbud av varor och tjänster, från indiska kryddor till peruanska växter.

europeiska upptäcktsresande och handlare används pärlor i handeln, eftersom de skulle bli effektivt, särskilt på platser som Venedig, och de var relativt billiga. Förutom handel pärlor, lastade handlare deras fartyg med färgglada bultar av tyg, billiga hushållsartiklar, enkla smycken och andra prydnadsföremål. Handlare drog fördel av dokumenterade afrikanska intresse för vackra saker, utbyta varor för guld, elfenben, och naturligtvis slavar. Handel med pärlor var mycket billigare än att erbjuda kontanter, och metoden att handla med varor i stället för att utbyta valuta praktiserades i stor utsträckning av européerna i möten med ursprungsbefolkningen.

Handel Pärlor användes i Afrika från omkring 1600-talet till 1900-talet, och de användes i så stora mängder att det finns en stadig tillförsel av pärlor för den moderna marknaden. Flera företag tillverkar också moderna versioner av handel pärlor för att möta efterfrågan. Afrikansk handel granula används av entusiaster i beading projekt, och de är också samlas in av personer som är intresserade av afrikansk historia. Beroende på när pärlorna gjordes och deras tillstånd, varierar värdet avsevärt.

Glas var ett av de vanligaste materialen som används för att göra handeln pärlor, som venetianarna fulländade en serietillverkad metod som gjorde att de kunde tillverka glaspärlor i hög volym. Näringsidkare används även metall, trä, korall och annat material för sina pärlor. I Afrika var handel pärlor med hög efterfrågan, med både kvinnor och män bär handel pärlor att visa sin rikedom. African hantverk också förts pärlorna. Några fina exempel på afrikansk pärlarbete och projekt såsom korgar inklusive pärlor kan ses i museer tillägnade afrikansk historia.

Några beading butiker genomföra afrikanska handeln pärlor i både enskilda avdelningar och stråkar. Det är också möjligt att beställa handeln granula via företag som specialiserat sig på beading eller importerade afrikanska produkter. När du köper pärlor handel via Internet, bör försiktighet iakttas, eftersom det är svårt att bedöma det verkliga värdet av kulor från ett fotografi på en webbplats. Speciellt när man köper dyra antikviteter, gå via ett företag med en bra politik för återvändande är en bra idé, om pärlorna inte gå som förväntat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.