Vad är Metronom?

en metronom är en enhet, antingen mekanisk eller elektronisk, som används för att hålla en jämn takt för musikalisk praxis och spela. Metronom kommer i flera former och storlekar, och de flesta är enkelt ställa in att hålla olika tempo.

Jakten på en fungerande metronom började ungefär ett sekel efter Galileo upptäckter rörande pendlar. De första försöken att skapa en metronom var mer eller mindre fel, på grund av orimliga längder som krävs för att hålla även den långsammaste av tempon, gör snabba tempon omöjligt.

1812 Dietrik Winkel var först med att börja använda dubbla vägda pendlar för att skapa en enhet mycket lik moderna mekaniska Metronomer. Johann Maelzel tog dessa idéer och började producera en bärbar metronom, för vilken han fick patent 1816. Hans design är känd som Maelzel metronomen. Detta återspeglas i det vanliga notskriften "MM=40", som står för Maelzel Metronome.

Metronom Ursprungligen sågs som ett verktyg för att mäta tempo en bit korrekt, inte som ett stöd för musiker matchar ett visst tempo. Dessa tidiga Metronom tros av många ha varit ganska felaktiga, vilket framgår av den mycket höga hastigheter säljas på vissa delar av tiden. Mest bekant är detta framgår i några verk av Beethoven, som började använda metronomen 1817, året efter sin frigivning. P

Tidiga Metronom sattes antingen i rörelse genom att helt enkelt trycka på pendeln, eller genom att använda en wind-up anordning som gör det drivs under en längre tid. Flytta en liten vikt upp eller ner pendeln bestämt takten antingen långsammare eller snabbare. När elektriska apparater blev vanliga på 1930-talet började många Metronom använder elektriska pulser för att hålla tid, ofta lysande en liten lampa för att ge en visuell.

På 1980-talet elektroniska Metronom började bli vanligare, vilket möjliggör fler funktioner och anpassning av tempo och ljud. Flesta Metronom generera ett enkelt "klick" på varje taktslag, med moderna Metronom också lagt till ett klirrande ljud i början av varje ny åtgärd. Vissa elektroniska Metronom (särskilt de som finns på datorer) möjliggöra anpassning av ljud.

Metronom kan kosta så lite som $ 15-$ 20 (US dollar), med drag-loaded elektroniska Metronomer kostar drygt $ 150.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.