Vad är Mary Poppins?

Mary Poppins började som en karaktär i en serie barnböcker av PL Travers. Namnet har sedan använts för en filminspelning av boken, en bok om film och en musikal som bygger på både den ursprungliga böckerna och filmversionen. Den första Mary Poppins bok, Mary Poppins , som australiska författaren Pamela Lyndon Travers, som använde pseudonymen PL Travers, publicerades 1934 i England med illustrationer av Mary Shepard, dotter till den ursprungliga illustratören av A. A. Milne Pooh böcker. I den familjen av Mr och Mrs Banks och deras fyra barn-Jane och Michael och barnet tvillingarna John och Barbara-har just förlorat sin barnflicka, som har slutat. East blåser dem en ny barnflicka, Mary Poppins, som är självbelåten och sträng, men också magiska, men hon blir väldigt arg om hennes befogenheter någonsin nämnt. Hon tar barnen på fantastiska äventyr, men lämnar familjen i slutet av boken. Den första boken är av särskilt intresse både för sitt ursprung karaktär, men även till en översyn av ett av sina kapitel. Bad tisdag "ändrades av både författaren och illustratören 48 år efter den ursprungliga publikationen för att få den att passa utsattheten i tiden. Detta var på grund av de stereotyper detta kapitel presenteras av olika raser och kulturer. I den andra boken, Mary Poppins Comes Back , som publicerades 1935, som Mary Poppins avkastning hjälpa bankerna familjen hantera allt som har gått snett sedan hon lämnade. Det finns en ny, femte Banks barn i denna berättelse: Annabel, och igen, barnen uppleva magiska äventyr. Mary Poppins lämnar igen i slutet av boken, men återvänder i den tredje boken, Mary Poppins öppnar dörren , som publicerades 1943, och den magiska äventyr fortsätter, men hon lämnar igen på slutet.

De återstående böckerna innehåller äventyr från de tre begrepp som Mary Poppins tillbringade med bankerna familjen, och inkludera ett alfabet bok, Mary Poppins från A till Z , och en kokbok inbäddad i en historia Mary Poppins i köket . Andra böcker är Mary Poppins i parken, Mary Poppins i Cherry Tree Lane, . och Mary Poppins och huset intill .

Även PL Travers var aldrig ro om att ha sina böcker förvandlas till en film, efter ett antal försök med Walt Disney att köpa filmrättigheterna, så gav hon slutligen. Detta ledde till 1964 års film Mary Poppins och medföljande Disney version bok. Filmen vann fem Oscar och under 2006 rankades som nummer sex i den amerikanska filminstitutets lista över musikaler. Ändå P. L. Travers, var inte nöjd med den och vägrade fortsatt ansökningar om rätt att göra fler filmer. Faktum är att när den musikaliska versionen, som öppnade i London 2004 och på Broadway under 2006 var i verken, förbjöd Travers hyra av alla som deltar i Disneyfilmen. Båda produktioner vann priser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.