Vad är Lyrical Dance?

Lyrical dance är en modern dansform som kombinerar modern dans, jazz och balett. Lyrisk dans kallas ofta för samtida dans. Det kräver bra teknik för att utföra, eftersom den rör sig ofta svåra och exakta. Dessutom bör dansare vara medveten om hans eller hennes ansiktsuttryck när man dansar.

Upprinnelsen till lyriska dans är oklara. Formen är oftast ses liveshower samtida musik artister som Celine Dion. Cirque du Soleil kombinerar ofta inslag av lyrisk dans i sina rutiner också. Målet med den lyriska dansare är att förmedla den känsla av en låtens lyrics. Starka känslomässiga uttryck i ansikte och kropp är nödvändiga för att berätta en historia som utvecklas i linje med den låt som lyrisk dans utförs. Till skillnad från andra dansformer är lyrisk dans betydligt mindre om en dansares kroppsbyggnad. Ofta utmärkt jazz och balett dansare dras till den lyriska stil eftersom de saknar traditionella dansarens bygga. Det är ganska vanligt att se lyriska dansarna som inte är extremt tunn. Dock kräver lyrisk dans en hög grad av flexibilitet och komplicerade hissar, så dansare med en icke-traditionell bygga måste fortfarande i utmärkt fysisk form för att utföra lyriska stycken.

Lyrical dansa även tilltalar dem som är lite äldre . Mest danslärare kommentar att det är ganska svårt att lära lyrisk dans till yngre elever, eftersom de helt enkelt saknar förmågan att förmedla känslor som de har kvar att uppleva i någon större utsträckning. Det finns naturligtvis undantag, men ofta ser många lyriska danser utförs av dansarna som i en ålder av 25 till 30 är nu anses för "gamla" för balett.

Utmärkande för den lyriska dansstil flödar danssteg att ansluta hela dansen. Överkroppen rörelser är i allmänhet skiljer sig från balett stilar, och man ofta ser kropp vinklar obekant antingen jazz eller balett. På sätt och vis överkroppen rörelser likna traditionell afrikansk dans former.

Lyrical dans utförs ofta med tårna pekade partner hissar eller i benet hissar. Gemensamma rutiner nu ofta kräver benet lyft med böjda tår, vilket är mycket mer utmanande att en flexibilitet. Koreografi funktioner ofta partners, som tolkar ballader ofta innebär att tolka den intensiva kärlek relationer, eller förlorad kärlek.

Lyrical dans är en föränderlig form, med de flesta utövare och koreografer mer kända för vare deras bidrag till jazz eller balett världen. Blanketten får mycket uppmärksamhet genom FOX dokusåpan, So You Think You Can Dance . Koreografen Mia Michaels, som har sin egen framgångsrika lyrisk företag, anses programmets expert på lyrisk. I förra årets säsong, var vinnaren en lyrisk dansare. Föreställningen är definitivt ett tecken på allmänhetens ökade intresse och uppskattning av dansform.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.