Vad är Lindy Hop?

Lindy Hop, en swing dans som först dök upp i New York under det sena 1920-talet och början av 1930-talet, är en unik stil av rörelse som kombinerar inslag av både partner och dansar solo. Dansen tros ha fått sitt namn för att hedra den berömda flygaren Charles Lindberg. De olika stegen i Lindy Hop är en kombination av traditionell afrikansk dans och åtta räkna struktur formell europeisk dans. De grundläggande steg som används av Lindy dansare kallas swingout . Varje dansare utför ensam i öppet läge, då paret samlas för att dansa i swingout har stängt läge. Stegen i Lindy Hop noga kan jämföras med dem i Charleston, Breakaway, Texas Tommy, och humle.

Sedan Lindy Hop lärde informellt bland små grupper av dansare, kan den exakta stil varje prestanda varierar kraftigt. Vissa Lindy dansare verkar vara inspirerad av Frankie Manning och andra afroamerikanska dansare från Savoy Ballroom, medan andra åtgärder som förefaller mer påminner om vita dansare från västkusten som Jewell McGowan och Dean Collins. Ibland är dessa två stilar beskrivs som Savoy-Style Lindy Hop och Hollywood-Style Lindy Hop.

Generellt sett är Lindy Hop i samband med stora band musikaliska arrangemang av artister som Lionel Hampton, Count Basie, Duke Ellington, Ella Fitzgerald, Chick Webb, och Benny Goodman. Var dock Lindy Hop också en betydande del av neo swing väckelse i slutet av 1990-talet. Under vissa omständigheter kan du även se de Lindy Hop utförts för att rhythm and blues, soul eller hip hop musik.

Idag har Lindy Hop förtjänat en permanent plats som en del av popkulturen i USA staterna. Dansen sker socialt på många nattklubbar och det finns ett antal städer som har swing dans tävlingar regelbundet evenemang som är mycket publicerat på olika Internetforum. Den Lindy hop är också tydligt med i musikvideon till träffen Christina Aguilera song Candyman .

Även om lindy hop är kända i USA, är det värt att nämna att dansen har ett globalt efter. Den Lindy hop praktiseras regelbundet i England, Ryssland, Skottland, Irland, Frankrike, Danmark, Sverige, Spanien, Tyskland och Schweiz. Faktum Harlem Hot Shots köra en högt respekterad dans läger som undervisar i Lindy Hop för människor i den lilla svenska byn herr? Ng.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.