Vad är Kastanjetter?

Om du har sett spänningen i Flamenco dans, då du förmodligen har sett inte bara förmågan att deras riktiga organ och speciellt fötter, utan också den handhållna slagverk de använder med stil för att ge ytterligare rytm som en dans inträffar . Dessa instrument kallas kastanjetter, eller palillos, och är i huvudsak hand eller finger percussion. Lite är känt om ursprunget för de instrument, även om de för närvarande används mer specifikt i flamenco dans, musik, och i vissa orkestermusik. De ansågs ha använts på ett mer omfattande sätt i musik av antika Rom, det ottomanska riket, och i morisk länder. En enda Castanet ser ut som två små clamshells eller kastanj skal. Faktum är att ordet Castanet kommer från den spanska beteckningen castanuelas , som betyder "liten kastanjer. " De är gjorda av trä eller glasfiber, men det senare är senaste tillägget. En sträng eller lätt rep, och ibland läderrep, hålla de båda skalen tillsammans. En person som spelar dem på ett traditionellt sätt har vanligtvis ett par kastanjetter, en uppsättning för varje hand. I takt med musiken, eller tillhandahålla syncopation är kastanjetter klickas ihop, med fingrarna kontrollera övre skal, som är tryckt mot den nedre skalet hölls i handflatan.

skickliga spelare kan vara väldigt snabb med kastanjetter och skapar otroligt rytm kontrapunkt, antingen när man dansar, som med Flamenco dans, eller medan medföljande musik. Du kan också höra några kastanjetter i orkestermusik där de kan monteras och lekte med pinnar, men offrar en del av ljudet värde. Du kommer att höra deras särskiljande tonen i flera operor, bland annat Carmen och Tannh? Användare .

Traditionellt när castanets spelas i ett par, de symboliskt representera manliga och kvinnliga, och varje person som har en specifik manlig eller kvinnlig namn. Hanen Castanet kallas macho , och är lite större än sin kvinnliga motsvarighet, hembra . Den varierande storlek paret står för olika tonhöjd. Normalt den hembra Castanet hålls i höger hand, och macho i den vänstra.

Kastanjetter gällde före zils, den metall finger cymbaler används musik av det ottomanska riket, och sett i dag i magdans. Det viktigaste är ungefär likadant men, men zils skapa ett mer metalliskt ljud, med tanke på deras material. Ljudet av trä tankar slående är mer som två pinnar att träffas tillsammans, och i detta känns ju likna många andra instrument som använder två pinnar, många av dem har sitt ursprung i Afrika.

Dessa slagverk är väldigt roligt att spela, och även om herravälde kan ta många år, de är även ett utmärkt instrument för barn. Om du lyssna på flamenco musik, spanska inspirerad musik, eller band som The Gypsy Kings, överväga att ha några kastanjetter hemma för barn att lära sig spela. Det klickande ljud de gör är mycket glädjande, dessutom lära sig hur man använder dem kan hjälpa barn lära sig att hålla takten och kan förbättra yngre barns finmotorik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.