Vad är Harmonicas?

Munspel är handhållna instrument som skapar ljud när man blåser eller suger luft genom små vass. I familjen munspel, även känd som mun harpa, munspel ses vanligtvis som ett folk instrument eftersom de blir tillgängliga för en outbildad musiker och producerar råvaror, emotionell musik. I många kulturer har instrument som dragspel gjorts av glas, sten, trä eller andra material, men oftast kroppen är metall eller plast och vassen är metall.

Munspel är ett av de få kända instrument som kan spelas både "blåsa" (andas ut) och "ritning" (andas in) med påfallande olika resultat. Vi kategoriserar munspel som fri Reed instrument eftersom de ligga stilla under spelets gång. Till skillnad från ett instrument som en trumpet eller saxofon, är munspel spelas med läppar, tunga och andningsmönster uteslutande med några andra knappar eller för att flytta eller böja luften att variera tonhöjden. i klassificering av musikaliska instrument, dragspel också kallas idiophones. Detta beror på att vassen skapa ljudet från deras unika resonating egenskaper, i motsats till en sträng eller en membranös trumma. Vassen inte är trimmad av folk så att tautness av strängar kan påverka tonen. Snarare kommer en skillnad i ljudet av dragspel från att välja rätt vass och varierande trycket eller utformning som blåses över dem.

Flera Pre-tuned vass, ett tiotal, har förklarats vilande i smala Chambers i kroppen av dragspel, kallad kam. Andas eller andas ut från ena sidan av kammaren vibrerar en eller ett fåtal vass i taget för att skapa intressanta strukturell eller harmoniska ljud som kommer ut på andra sidan. Antalet hål, och därför vass, kan variera från fyra på ett barns munspel till sexton för en professionell musiker. Fyrkantiga hål tratt luft till två möjliga vassen av ett par, känd som "Blow" och "dra" Reed, som ger olika ljud. En bekant sorts trimning för munspel kallas diatoniska. Detta innebär att vassen spela tonerna i en större skala utan att plana eller skarpa noter förhållande till key note. Den vanligaste är en typ av diatoniska munspel där varje not spelas av en enda vass, men även andra typer använda kombinationen av två vass för att skapa en större anmärkning.

I amerikansk musikhistoria, är Munspel förknippade med folkliga traditioner blues, bluegrass och land. Dessa kommunala musikformer är avsedd att utövas spontant någonstans människor möts. Munspel blev populär för dessa händelser, eftersom det är lätt, billig, enkel att lära sig skickligt och skapar suggestiv musik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.