Vad är HMS Pinafore?

HMS Pinafore eller Lass som älskade sjöman är en operett av Gilbert och Sullivan. Sir William Schwenck Gilbert skrev librettot, och Sir Arthur Seymour Sullivan komponerade musiken. HMS Pinafore var deras fjärde operett tillsammans, följande efter Thespis, Trial by Jury och Sorcerer . Den hade premiär i London på Opera Comique, Richard D'Oyly Carte teater, den 25 maj 1878. Librettot bygger på flera olika historier som Gilbert hade utvecklats tidigare i sin Bab Ballads .

HMS Pinafore är inställt på ett fartyg som är förankrad i Portsmouth Harbor. Fartyget, HMS Pinafore, står under befäl av kapten Corcoran, som väntar besök av amiralen Sir Joseph Porter, KCB När de förbereder sig, Ralph, en av sjömännen, berättar hans kollegor att han har förälskat sig i kaptenens dotter Josephine. Annat sjöman, Dick Deadeye, påpekar att de skiljs åt av rang. Kaptenen anländer för inspektion innan Admiral's ankomst, slutar diskuteras för närvarande.

Kaptenen, hitta Josephine ser sorgsen, nämner att hon har vunnit hjärtat av Sir Joseph. Hon svarar att hon redan har förälskat sig i en sjöman, som strider kaptenens känsla för det passande. Josephine lovar att sjömannen aldrig kommer att känna sina känslor, och de delar som Sir Joseph's pråm anländer, får hon åka till sin stuga med ett fotografi av Sir Joseph att hennes far ger henne för att se om hon kan lära sig att älska honom.

Sir Joseph styrelser HMS Pinafore åtföljas av hans många systrar, kusiner och mostrar. Han vill se sjömännen behandlas väl, även när det ges order, på premissen att "en brittisk sjöman är varje människas lika. " Även Sir Joseph och kaptenen går bort för att diskutera äktenskap, kommer Ralph på Josephine och berättar henne kärlek. Stått vid sitt ord, avvisar hon honom, även om det smärtar henne djupt att göra det.

Ralph är förtvivlad och tar sitt fall till de församlade seglarna och släktingar till Sir Joseph, och sedan meddelar sin avsikt att döda sig själv. Men han räddas från detta öde genom Josephine medgivande att hon gör faktiskt älskar honom. Alla närvarande, utom Dick Deadeye, gå med i ett system för Ralph och Josephine fly till stranden under natten och hitta en präst att viga dem.

Som Act II öppnar, säger kaptenen till Buttercup, den bumboat kvinna som säljer till sjömän, att han kan aldrig bli mer än en vän till henne, men erkände i en parentes att han har känslor för henne. Hon i sin tur, varnar han kryptiskt om en förändring i hans förmögenhet. Sir Joseph går att klaga på Josephines mottagning, och kaptenen tyder på att hon kan bli överväldigade av Sir Joseph rang. Fast besluten att övertyga henne om att "kärlek nivåer alla nivåer, säger han lyckas, utan att veta det, att bekräfta sitt åtagande att Ralph.

Dick Deadeye sedan kommer till kaptenen att avslöja rymning plan, och tillsammans ligger på lur och fånga några. Sir Joseph hör den konfrontation och, i strid med hans tidiga kommentarer om jämställdhet, har Ralph släpas iväg till en fängelsehåla cell för att våga älska Josephine. Buttercup in och avslöjar att hon var en barnflickan som en gång hade hand om två barn pojkar och blandade dem. De två var kaptenen och Ralph. Som alla kan tydligt se, innebär detta att Ralph bör ha ansvar för HMS Pinafore och kaptenen bör vara en gemensam sjöman. Övergången är omedelbart verkställas, möjliggör en förening mellan kaptenen och Buttercup (trots åldersskillnaden) samt Josephine och Ralph. Sir Joseph bestämmer att gifta sig med en av hans kusiner, och alla blir lyckliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.