Vad är Glitch Music?

Glitch musik är en genre av elektronisk musik, med anor från början av 1990-talet. Det är en mycket experimentell form av musik, även utanför de vanliga, men med en hängiven grupp anhängare.

Glitch musik är ofta spåras årtionden innan det formaliserades som en musikalisk stil, med filosofiska underbyggnad Luigi Russolo's The Art of Noises . Russolo, som var en Futurist i början 20th Century, som ur många av hans åsikter om den framtida omfattningen av musik i ett brev till en vän. I sitt manifest Han menar att människor har vant sig vid den fonetiska egenskaper hos den urbana landskapet med dess frenetiska fart och energi, och hög volym konstant brus. Han fortsätter med att hävda att som svar på denna acklimatisering, kommer musiker i framtiden måste expandera kraftigt på sina traditionella instrument och intervall omfatta de nästan oändliga vidden av det postindustriella ljudlandskap. I 1990-talet, kallas ett band Oval bildades i Tyskland. Alla tre av de ursprungliga medlemmarna i Ovala, Markus Popp, Frank Metzger, och Sebastial Oschatz, ses som pionjärer glitch musik. Oval undvikit att använda syntar som var populära för elektronisk musik under 1990-talet, och i stället skadade CD-skivor genom att skriva på dem med pennor, med stympade låter det som produceras som en hörnsten i deras musik. The glitch estetiska av glitch musik karaktäriseras av sin användning av digitala artefakter, snarare än mer traditionella avsiktliga ljud. Glitch musik använder sig av alla slags grovt kaotiska ljud, från hoppa av skivor, med hårdvara krascha i mitten av anmärkning, till olika fel som ger oväntade ljud som tidigare arrangerade låtar. Glitch musik använder de olika ljud om den mer traditionella musiken skulle anställa percussion eller instrument, och integrerar dem med skarvas ihop prover från andra låtar.

På senare år har ett brett utbud av programvaror har vuxit upp för att hjälpa musiker skapa sina egna ljud för användning i glitch musik. Från Reaktor till FLStudio, dessa program och sviter program möjliggör en hög finjustering för att skapa exakt den "glitched" ljud musikern är ute efter. Tekniken för Circuit bending, där elektronisk utrustning avsiktligt kortslutna att skapa instrumentering, är också utnyttjas i stor utsträckning i glitch musik.

A sub-genre av glitch musik, ofta kallat glitch hop eller klicka hop, har kommit in på scenen under de senaste åren. Glitch hop använder de flesta av de tekniker som glitch musik utveckla sin instrumentering, men placerar det i en mer traditionell hiphop ram, i motsats till den mer electronica-ramverk för glitch själv. Den glitch hop scenen växer snabbast i Los Angeles, med band som Dabrye, Jahcoozi och Ändra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.