Vad är Electro Music?

Electro musik, även kallad electro funk, är i huvudsak elektronisk musik som passar in i hip hop genren. Denna typ av musik kännetecknas av elektroniska ljud samt UTTRYCKSLÖS leverans av alla ingående sång. När sång ingår, är de gjorda för att låta väldigt mekaniskt. Ofta är denna effekt används en vocoder eller annan typ av instrument som kan skapa tilltalande elektronisk förvrängning. Talsyntes används också i denna typ av musik, skapa robotiserade klingande lyrics.

Electro musik är vanligen definieras, även om det finns några undantag, med hjälp av trummaskiner. I denna typ av musik, är fat används för att ge rytmisk bas. Rytmiska produceras Mönstren är ofta liknar breakbeats och införliva synkoperade kick drums. Snaror och klappar används ofta liksom, förstärkning downbeats. Denna typ av musik produceras med syntar, datorer, signalprocessorer och flöjter. Det är värt att notera att nästan vad som helst kan producera ljud kan användas för att göra electro musik, inklusive traditionella orkestrar.

Många lyssnare är mest förtrogen med elektroakustisk musik som har ett mycket snabbt tempo. Men denna musik inte alltid passar in i den kategorin. Electro musik kan vara snabba, upbeat, långsam, rytmisk, långsam eller Spacey. Många passar denna typ av musik i en kategori. Det är dock viktigt att notera att electro musik kan passera många olika genrer.

En av de första posterna i denna genre var Planet Rock av Afrika Bambaataa och Soulsonic kraft. Släpptes 1982, är det krediteras inte bara med att han först electro funk låt, men det är också erkänd som en av de mest musik föränderliga rap songs. Det var inte en mega-hit i Nordamerika och Storbritannien. Det är dock sägas ha hög grad påverkat dansmusik och hiphop.

Electro var populärast i början av 1980-talet. De flesta konton var dessa dagar av sin musikaliska regeringstid. Den kunde dock se en comeback i slutet av 1990 via Mr hälremmen, DMX Krew, och Dave Clarke liksom andra. En ny typ av electro musik växer i popularitet i länder som Finland och Sverige. Denna musik har stämplats skandinavisk Funk eller Skweee. Dock har populariteten för denna typ av musik sprids inte till andra länder hittills.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.