Vad är Chroma Key?

Chroma key är en redigering teknik där två bilder som blandats samman för att skapa en enda klar bild. Denna redigering teknik är ibland kallas blå eller gröna skärm med hänvisning till bakgrunden för att filma föremål för en bild som kommer att omfattas av Chroma Key processen. Denna redigering teknik används i stor utsträckning i film och TV för att skapa en lång rad specialeffekter, och det grundläggande konceptet är bekant för många film fans som följd.

I ett klassiskt exempel på en film segment tillverkas med en Chroma Key teknik, kan en regissör vill skapa en illusion av att två aktörer sitter i en bil tillsammans, kör på vägen. Medan filmteamet skulle kunna resa till en plats, har aktörerna köra på en väg, och film från insidan och runt bilen, detta är tidsödande och ibland mycket svårt. Istället är aktörerna och bilen placeras på en ljudbild omgiven av en klassisk grön bakgrund och sedan scenen filmas. I redigering rummet, styr redaktören datorn för att välja grön bakgrund och "key ut" i bilden, så redaktören Överlagringen segmentet över bilder från ett landskap sveper förbi. I den färdiga bilden, ser det ut som om aktörerna är verkligen kör på vägen när de pratar. Samma teknik kan användas för att skapa väderkartor för bakgrunder på väderrapporter, att placera aktörerna i exotiska platser utan att besöka dem och utföra en mängd andra specialeffekter trick.

Blå och gröna skärmarna är klassiskt används för Chroma Key, eftersom de är så långt borta från hudtoner eftersom det är möjligt att få. Aktörer är också noga med att bära kläder som är liknande i ton i bakgrunden, för att undvika att delar av själva knappats ut, och bakgrunden lyser med en Även tvätt av ljus för att hålla tonen så jämn som möjligt, vilket gör det enklare att redigera ut i redigering rummet. Utan en jämnt upplyst bakgrund, en bild som framställts genom Chroma Key processen kan ha ojämna kanter eller halos som orsakas av ojämn belysning.

Ibland är Chroma Key teknik som används att skapa speciella effekter som osynlighet, med skådespelaren bära kläder och smink som ungefärliga tonen i Chroma Key bakgrunden så att han eller hon kommer att försvinna i den färdiga bilden. Chroma Key kan användas för att göra det ser ut som aktörer i farliga, trångt, eller fantastiska situationer med en kraftigt minskad kostnad för tillverkarna och mindre stress för Filmteamet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.