Vad är Carnival Glass?

Kring sekelskiftet 20th Century, försökte flera amerikanska glassmakers, inklusive Fenton Art Glass och Northwood företag, att skapa billigare versioner av skimrande glas tillverkas av Tiffany och Steuben. Ursprungligen marknadsförs som "Iridell" av Fenton, den plötsliga flod av billiga skimrande glas bara lyckats späda allmänhetens intresse i dekorativa glas från alla tillverkare. Exempel på denna typ av pressat glas senare blev känd som samlare som karneval glas . är Carnival glas anses vara ett pressat glas, vilket innebär heta glasmassan, som får eller inte får innehålla färg på sin egen, hälls i metall formar och överensstämmer med formen. Medan glaset är fortfarande varm, finns olika lösningar av metallsalter sprutas på ytan och pjäsen är upphettas. Resultatet är ett stycke skimrande glas med en regnbågs-färgade finish. Många delar av karneval glas har en distinkt ringblomma färg med slumpmässigt virvlar i andra färger strödda över hela glaset. skulle ursprungliga tillverkarna av glas har aldrig kallat det karneval glas, dock. När marknaden för billiga kopior av Tiffany och Steuben konstglas kollapsade fann företag som Fenton Art Glass och Northwood sig med ett överskott på nästan värdelös glas. När dessa företag har beslutat att avveckla detta överskott, en av deras största kunder var det karneval halvvägs industrin, som alltid sökte efter billiga priser för sina spel.

Istället för att investera i uppstoppade djur eller andra "blow-offs , "Carnival chefer började snart att köpa upp stora mängder av denna billiga glas. Glaset såg fortfarande ut som en stor vinst, vilket skulle locka karneval publiken till att vinna en dyr utseende skimrande vas eller tallrik för sina nära och kära. Sambandet mellan karnevalen industrin och billiga konstglas tillverkas av Fenton, Northwood och andra inspirerade samlare att tillämpa namnet karnevalen glas under 1950-talet.

Trots att den amerikanska marknaden för original karneval konstglas rasade under 1920-talet fortsatte flera tillverkare att producera den i utlandet glasbruk. De europeiska och asiatiska marknaderna för billig skimrande konstglas fortsatt stark även under 1960, och karneval glas är fortfarande i produktion, men det verkligt samlarobjekt karnevalen glas datum ungefär mellan 1900 och 1930.

Carnival glas en av de mest insamlade former av glas idag, tätt följda av i stort sett monokromatiskt "Depression Glass" som ersatte det i den populära marknaden på 1930-talet. Insamling kvalitet karneval glas finns till rimliga priser i online-auktioner och antikaffärer, och det tenderar att hålla sitt värde över åren. Få original karneval glas bitar har undertecknats eller stämplas, men både Fenton och Northwood företagen kunde skapa sina egna särskiljande Signatur när de startas om deras linjer karneval glas under 1960 och 1970.

>

Eftersom det finns så mycket reproduktion karneval glas tillgänglig, kan det vara svårt att skilja mellan det värdefulla ursprungliga glaset och den gemensamma reproduktion. Om du väljer att investera i karneval glas som en samling, se till att få bitarna granskas av ett glas expert för att undvika att köpa moderna reproduktioner. Jämföra pjäsen är mönstret till ursprungliga mönster karneval glas finns i bolagets kataloger kan också vara till hjälp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.