Vad är Breakdancing?

Termen breakdanstävling hänvisar till en typ av hip-hop dans som först dök upp på 1970-talet. Ibland kallas b-boying, b-Girling, eller bryta gjordes breakdanstävling populär genom African American och latinamerikanska tonåringar som använde den verksamhet för att tillhandahålla ett mer konstruktivt alternativ till farliga inflytande gatugäng.

Samordning, stil, flexibilitet och rytm är nyckeln till framgångsrik breakdanstävling. Breakdancing är en av de mest improvisatoriska dansstilar, som gör det möjligt för varje dansare för att anpassa sin rutin med skicklighet och fantasi. Men eftersom många breakdancers har skapat går att låna från gymnastik och kampsport, överkroppen styrka anses ofta vara en nödvändighet. Musik är en viktig del i breakdanstävling. Vanligtvis, en DJ sammanställer kort prover från en mängd olika låtar i en unik sammansättning som passar denna snabba dansstil. Musiken används i breakdanstävling är ofta en imponerande sammansmältning av rap, disco, jazz, funk, soul, electro, och R B. Men vissa dansare även experimenterat med att lägga till strängar i opera låtar i deras dansmusik.

Liksom andra typer av dans, har breakdanstävling utvecklat sin egen costuming stil. Baggy byxor, snusnäsdukar, armband, träningsoveraller nylon, och låg sneakers vikt med ett bra grepp är ofta viktiga inslag i breakdanstävling mode. Puma och stamfolk fortfarande de mest populära klädmärken i breakdanstävling samhället, även om några små grupper av dansare har antagit en goth rock stil i ett försök att skilja sig från sina kamrater.

Kulturen i breakdanstävling är mycket informellt . Flyttar ofta vidare genom word-of-mouth och många dansare är självlärd. Men några större städer har breakdanstävling klubbar och organisationer som ger ett mer strukturerat sätt att bemästra denna unika dans. Eftersom breakdanstävling är en färdighet som kräver ett stort engagemang tid att lära sig, har ballerinorna många möjligheter att visa upp sina talanger. Striderna är breakdanstävling tävlingar som tillåter dansarna att utföra snabba takt rutiner antingen head-to-head dueller eller som del av en större konkurrens mellan motstridiga breakdance besättningar. Vinnare fastställs baserat på teknisk kompetens och komplexiteten i denna rutin. Ett chiffer liknar en breakdanstävling strid, men den konkurrensutsatta aspekt är mindre betonad.

Idag breakdanstävling är en viktig del av popkulturen, som ofta förekommer i populära filmer och tv-serier som South Park , Zoolander , Save the Last Dance , och Got Served You . Breakdancing är också ett inslag av datorspel såsom Sonic the Hedgehog och Super Smash Bros Melee . Även wrestlare som Booker T införliva ofta breakdanstävling i sina framföranden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.