Vad är Bebop Music?

Bebop musik är en typ av jazz kännetecknas av sin komplexa, oförutsägbara och experimentella melodier. Genren uppstod på 1940-talet och 1950-talet som ordinarie avgång från den begränsade ljudet av storbandsmusik, en annan typ av jazz.

Bebop musik gynnar små ensembler om fyra till sex spelare, till skillnad från big-band music, vilka funktioner grupper bestående av tio eller fler musiker. Små band möjliggöra fler solo möjligheter och bebop jazz lägger tyngdpunkten på att spelaren solon, som aldrig hört talas om med storbandsmusik. Bebop musiker samverkar med varandra och ofta improviserar sånger, gör jazz mer personlig och intim. och med tillkomsten av bebop, jazz musiker blev mer som utforskare, praktiker och forskare än bara underhållare. Dessa musiker försökte hitta musik som inte faller sig naturligt att den genomsnittliga musiker.

Bebop lånar element från både blues och swing och blandar stilar som med sitt eget unika sound. Bebop musiker lägga vikt vid betydelsen av rytmsektionen. Komplexa melodier och talföljder ackord, experimentera med placeringen av accenter melodier, disharmoniska ljud, användning av flatted femte anmärkning, snabba tempon och okonventionella chromaticism är alla egenskaper hos denna genre. Oregelbundna formulering och användning av promenader bas är andra vanliga inslag i denna typ av jazz. är Bebop tänkt att lyssna på i stället dansade till. Denna typ av musik ger en mer personlig, excentrisk ljud än tidigare stilar av jazz, och uppslukar lyssnare i en existentiell humör. Med tillkomsten av bebop musik, blev jazzmusik för eliten snarare än musik för massorna. Denna typ av jazz blev i samband med intellektuella och intellektualism.

Trumpeter Dizzy Gillespie, altsaxofonisten Charlie Parker, trummisen Max Roach och pianisten Thelonious Monk var bland de ursprungliga utvecklarna av denna nya stil. Bebop var allt som storbandsmusik inte. Många bebop jazzartister anses storband musiker att vara sell-outs och ville skapa en ny uppfinningshöjd musikstil. Bebop musik sades ha börjat i Monroe's Uptown House och Minton's i New York City.

Bebop musiker också frångått den gemensamma mode andra jazz stilar. Till skillnad från de dräkter som bärs av storband musiker, gynnade Bebop konstnärer outfits som består av en hatt och solglasögon, toppad med ett bockskägg.

Termen "Bebop" myntades från slumpmässiga, orimliga tala om Scatsång, även om vissa Bebop musiker som denna nya typ av musik helt enkelt som "modern jazz. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.