Vem är Dave Matthews?

Dave Matthews är en mycket framgångsrik musiker och sångare, mest känd för sitt arbete med den Grammy-vinnande Dave Matthews Band. Hans intensiva texter och komplexa fusion ljuden från de flesta av bandets musik har fått dem att upprepas bifall. Som soloartist har Matthews turnerat med flera andra välkända medarbetare, och släppte sitt första soloalbum Vissa Devil under 2003.

Född i Sydafrika 1967, levde Matthews familj i Amerika fram till 1980, då de återvände till Afrika. Som kväkare, vägrade Matthews ange tvångsmässigt militärtjänst vid 18 års ålder och flyttade till Charlottesville, Virginia. Växande alltmer intresserad av musik scenen, började Dave Matthews utför på uppmaning av sin framgångsrika vän, Tim Reynolds. År 1991 bildade de Matthews Dave Matthews Band med några lokala musiker och med ett antal olika eklektisk instrument såsom fiol och saxofon tillsammans med traditionell gitarr och bas. har Stilen i bandet alltid fokuserat på samarbetsprocessen och improvisation tekniker. Trots Matthews bild som frontman och huvudsakliga kompositör, är bandets noterades för sin brist på en verklig ledare i termer av stil eller låtar. Låtarna falla över en mängd olika kategorier, varav de flesta är stilistiskt obestämbar. Fans av bandet visar att framgången beror på de komplicerade instrumentering och fusion av världens stilar med pop, rock och jazz. De flesta kritiker anser att arbetet i bandet att vara en unik röst i musikvärlden.

Dave Matthews pennor de flesta av texterna för hans arbete, samt komponera många väl mottagna sånger. Ämnen i sitt arbete får vittgående, med ständiga referenser till kärlek, lust, idylliska bildspråk och politik. Trots lättsinniga många av hans sånger, en del har också en mörk underton av hotande katastrof. Mångfalden av ämnen kan vara en orsak till hans framgång, eftersom den ständigt växlande föremålet håller songs färsk.

Utanför sin musikkarriär, är Matthews känd för sitt arbete med välgörenhet. Ensam och med Dave Matthews Band, utför Matthews ofta nytta konserter för goda ändamål. Efter skottlossningen tragedin på Virginia Tech University, Matthews och flera andra konstnärer gjort en sex konsert timme minnesmärke. Han har också bidragit till sin tidigare gemenskap Charlottesville, Virginia, och ofta arbetar med jordbruksstöd, en stiftelse som uppmuntrar och ger stöd till familjeföretag.

Dave Matthews anses vara en virtuos av många kritiker och nämns ofta som en viktig röst i slutet 20th century populärmusik. Som medarbetare,, soloartist och bandmedlem hans arbete är konsekvent emot väl. The Dave Matthews Band ståtar med fans i alla åldrar, och senare utgåvor har visat sig vara nästan lika populär bland tonåringar som med vuxna som har följt bandet sedan början av 1990.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.