Vad gör en Dolly Grip Do?

En dolly grepp är en film tekniker anses ingå i kameran eller grepp och elektriska (G E) avdelning. De är främst ansvariga för att placera och flytta kameran Dolly, ett hjul anordning på vilken kamera och operatörerna kameran placeras under vissa bilder. The Dolly Grip är väsentliga för upprätthållandet av mjuka rörelser som krävs i Dolly skott, som varje bula eller ruska kan förstöra ett skott.

Dolly handtag kan ha flera jobb på ett skott, beroende på vilken stil och vilken typ av skott som krävs. Vissa dolly shots använda en Dolly spår, ett metallgaller som anges på samma sätt som ett tåg spår som dolly placeras. Om ett spår krävs, kan greppet vara ansvarig för om det enligt de skott specifikationer, samt dra dolly över spåren. Den kamerateam är beroende av Dolly Grips förmåga att träffa förutbestämd poäng för att stanna och utgångsläget. Eftersom kameran rör sig på Dolly, fokus avdragare måste manuellt justera fokus på objektivet för att hålla bilden tydlig. Om en dolly grepp går över deras upphörande märke, kan skottet vara oskarpa. Även om det ibland tid att placera färgat band eller andra indikatorer för att hjälpa grepp start och stopp korrekt, många dolly grepp utveckla en medfödd känsla för var och när du ska sluta. En del dockor innehålla en mekaniker eller hydraulisk arm som kan fästas på kameran för vissa bilder. Ofta kommer Dolly grepp, snarare än en medlem av kamerateam, utses att tjänstgöra i armen. I vissa fall måste greppet inte bara röra armen utan även dra eller skjuta på vagnen också.

Om ingen dolly används för handhållna eller Steadicam arbete, en dolly grepp kan fortfarande hitta sysselsättning som en spotter för kameran mannen. Normalt kommer de att styra kameran operatör runt eventuella hinder, hålla dem från att snubbla och hindra dem från att stöta på allt som kan skada skott eller skadar sig själva eller skådespelarna. Medan andra tekniker kan göra det här jobbet, The Dolly grepp förmåga att röra sig smidigt och bedöma avståndet korrekt kan göra dem till en ovärderlig tillgång för denna typ av kamera arbete.

Dolly tag har en unik färdigheter som kräver betydande utbildning och mycket erfarenhet. Som sådan är bra dolly grepp typiskt mycket eftertraktade och välbetalda. Om du funderar på en karriär som film tekniker erbjuder värld av Dolly Grip en bra mix mellan kameran och G E: s arbete, och kan vara givande både kreativt och ekonomiskt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.