Vad berättar ett Roadie Do?

Termen "roadie" är ett smeknamn för "road crew. " En roadie är en tekniker som reser på turné med ett band, och på sikt kan hänvisa till en mängd olika titlar. Guitar teknologier, Techs bass, drum teknologier, belysning teknologier, och chefer skede, bland annat, är alla en del av roadie kategori. Den roadie tjänar en viktig funktion, och gör sitt jobb så att bandet kan spela på plats med rätt ljud och ljus. En roadie som hanterar instrument är oftast en musiker också. I vissa fall kan en person arbeta som roadie för ett band, samtidigt som främsta bandets förband. I vissa fall kan en roadie gå vidare till att bli en framgångsrik musiker i sin egen rätt. Detta var fallet för Noel Gallagher, som var en roadie för bandet Inspiral Carpets sedan öka till framgång i Oasis. En roadie allmänhet får ett jobb att turnera med ett band, antingen genom att vara en vän av bandets, Eller genom att få erfarenheter av att arbeta bakom kulisserna på en teater företag eller med ett produktionsbolag. Du kan också skaffa sig erfarenheter genom att få en låg nivå jobb på en scen, och arbeta dig uppåt.

Även om många människor tror att livet för en roadie är glamorös eftersom han är på turné med en väl kända band består arbetet i allmänhet av mycket hårt arbete, och i många fall, bandmedlemmarna aldrig direkt tala med roadie. Vägen besättning färdas i allmänhet i ett separat turnébuss från bandmedlemmarna. Men i vissa fall, Roadies bli vän med bandmedlemmarna, och erkänns i CD texthäftet och annorstädes.

1980, stjärnmärkta sångaren Meat Loaf i en film som heter Roadie , där han spelade en roadie från Texas på turné med ett rockband. En tidigare roadie som heter Karl Kuenning, som har arbetat med fler än 200 band, bland annat Elvis Costello, BB King, och Talking Heads, har publicerat en bok med titeln Roadie: A True Story (åtminstone de delar jag ihåg) , vilka funktioner hans bekännelser om levande på vägen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.