Vad är vitbalans?

som ett fenomen som sker under processen för fotografering, har vitbalansen att göra med korrekt anpassning av belysning kontrast så att de bästa tillämpning av naturliga och artificiella ljuskällor sker. Genom att skapa en situation där optimal belysning, eller en vitbalans, skapas, är det möjligt att se till att färgen innehållet i de utvecklade fotografiet kommer att vara precis som fotografen avsett.

grunden för att uppnå vitbalans har att göra med genomförandet av korrekt färgstick. Huvudsak kastar färg skapas genom att ta hänsyn till graden av ljus som är tillgänglig vid tiden för fotosession. Tanken är att öka eller minska mängden ljus så att balansen mellan färger och nyanser av fotografi skapa en bild som uppfyller förväntningarna hos den person som fotografiet. När professionella fotografer genomföra processen med vitbalansen, kan detta innebära att enbart förlita sig på dagsljus eller artificiellt ljus, eller en kombination av båda.

Olika nivåer av ljus påverkar WB, eller vitbalans, som uppnås. Till exempel är vitbalansen vid middagstid en solig dag så att det kan förmedla fotografisk reproduktion av sanna färger och nyanser. I själva verket det vita ljuset som finns under dessa förhållanden är idealiska för exakt återgivning. Artificiellt ljus, såsom glödande källor, kan användas när man vill accentuera röd och gul färg i ämnet. Förekomsten av fluorescerande ljus tenderar att förstärka närvaron av gröna nyanser. Alla dessa metoder för att justera vitbalansen används vid skapandet av fotografiska verk som betecknas som konstformer.

Den digitala kameror i dag tenderar att automatiskt justera, baserat på ljusförhållandena närvarande. Detta innebär att användningen av en blixt, och i vissa fall ljusnivån av blixten, justeras automatiskt av själva kameran. På grund av den automatiska justeringen, vitbalansen mer eller mindre lika som KLOCKAN TOLV PÅ DAGEN en solig dag, vilket resulterar i true color ta med några förbättringar i en färg eller en annan. Det bör dock påpekas att kvaliteten på digitala fotoutrustning varierar, så graden av anpassning som görs får eller inte får vara tillräcklig för att uppnå önskad look. I situationer av detta slag kan det ändå vara nödvändigt att manuellt använda artificiella medel för att öka den mängd ljus som är gjuten i det område i ämnet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.