Vad är organiska former?

organiska former är former med ett naturligt utseende och en flytande och slingrande utseende. Av detta skäl är de ofta också kallas krökt former . Exempel på organiska former inkluderar former av blad, växter och djur.

organiska former är inte detsamma som rätlinjiga former , även kallade geometriska former . Till skillnad från organiska former, mest rätlinjiga former är kantiga. De enda undantagen är ovala och runda former. Flesta geometriska former är skapade av människan, men vaxkakor och kristaller anses också vara geometrisk trots att de är gjorda i naturen.

Artists utnyttja organiska former och geometriska former på olika sätt. När du försöker skapa en pjäs som ser naturlig, flytande, mjuk, lugn, eller lugnande, organiska former är i allmänhet de former av val. När du försöker skapa en känsla av kaos, ilska, eller stelhet, är geometriska former används. Geometriska former kan också användas för att skapa abstrakta tolkningar av saker som normalt avbildas som organiska former.

organiska former är också ofta i trädgårds-och landskapsarkitektur. När du skapar ett naturligt landskap, är den naturliga looken av organiska former önskas. Detta kan införlivas i layouten av blommor och andra växter, i utformningen av trädgården trim, och i form av dammar eller annan extrautrustning läggas till i trädgården. Omvänt, genomför en formell trädgård geometriska former för att skapa en ren och skarp blick.

organiska former, vare sig utnyttjas i konst eller i landskapsarkitektur, kan vara svårt att skapa. Även om det verkar som om de skulle vara enklare att skapa än geometriska former, som är stela och precisa, kan det också vara svårt att skapa organiska former som verkligen ser ut som om de kom från naturen. En böjd eller strömmande linje som kurvor för långt kan titta Manmade och försämrar den naturliga looken av konstverk eller landskapsplanering. Därför kan det vara ganska tidskrävande att skapa organiska former som ser naturliga ut.

När du skapar organiska former för ett konstverk, är det oftast bäst att dra dem för lätt för att skapa den rätta formen innan Ni fyller dem med mörkare penna eller måla. I landskapsarkitektur, är det bäst att planera ut design med en gummislang kontrollera att organiska former ser naturliga ut innan permanent installation tegel eller blommor plantering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.