Vad är musikteknik?

musikteknik är tillämpningen av teknik, t. ex. datorer och mjukvara, till det musikaliska konsterna. Vare sig det är användningen av sequencer och redigeringsprogram eller elektronisk musik apparater, musikalisk teknik och dess definition expanderar som tekniken växer. Musik tekniken ibland kallas ljudteknik, men medan dessa båda områden är likartade, de är också väldigt olika. Musikteknik omfattar komposition, inspelning och uppspelning av musik, medan ljudteknik får endast omfatta produktion av olika ljud.

Många högskolor, tekniska skolor och universitet erbjuder studieprogram inom musik teknik för stora aktörerna. I dessa program kan eleverna lära sig om tekniska och vetenskapliga applikationer samt studera akustisk vetenskap, programmering, musikteori och kurser verksamhet med anknytning till musikindustrin. Elever kan förvänta sig att lära sig digital multi-track-inspelning, MIDI-teknik, digital ljudbearbetning och redigering, inspelningsteknik och mer. Karriär och fält som använder en utbildning i musikteknik omfatta studio produktion och inspelning, performer /kompositör, utbildning, försäljning och design.

Because Music tekniken är en kombination av musik och teknik, amatörer eller de som studerar det professionellt behöver en gedigen förståelse för båda. En förmåga att läsa noter och spela ett traditionellt musikinstrument liksom en god förståelse av datorer är användbara olika expertområden för personer som överväger ett program musikteknik studie. Exempel på program som används i musikteknik omfatta Logic och ProTools. som tekniken går framåt, finner man sig in i alla typer av musikaliska tillämpningar. För dem som är kreativa och äga musikaliska lämplighet samt datakunskap, möjligheterna är oändliga. Nya ljud och musikstilar skapas varje dag med musik teknik och de många möjligheter det ger. Genom att kombinera en synthesizer, akustisk gitarr, inspelning mjukvara och en dator till exempel kan en bredd av musikaliska stilar skapas.

Musik teknologi och öppna fildelning möjliggjorts genom Internet har inneburit en stor förändring i hur människor att upptäcka ny musik och nya artister. Även barn, med liten eller ingen formell utbildning, är att hitta sätt att komponera och spela in sin egen musik och dela den med hela världen från sin egen källare. Med främjande av teknik, förskott musik så bra och så ökar risken för kreativa individer att finna tillfredsställelse i form av en hobby eller ett yrke.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.